Sari la conținut

Părintele Vasile Ioana, în război cu TikTok-ul în post: mănânci fasole, şi stai pe Tik Tok să ațâți patimile și poftele

Părinele Vasile Ioana
Sursa foto: România TV.net
Părinele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana, iubit de preacredincioșii creștini, a predicat la finalul Sfintei Liturghii de duminică, de la Biserica Sf. Nicolae, despre rostul postului în viaţa unui creştin, dar şi care este lucrul la care ar trebui să se renunţe în această perioadă.

„Care a fost, de fapt, ideea pentru care Sfinţii Părinţi au rânduit postul?! Pentru ca mâncarea de dulce să nu aţâţe poftele şi patimile! Pai acuma stai, mănânci fasole, şi stai pe Tik Tok 3 ore. Aşa patimile tale sunt aţâţate. Zici: Ia uite ce a mai făcut ala şi ala. Nu ţii post aşa! Fără post de tehnologie nu este post complet. Este doar o piedică în creşterea duhovnicească. Postul de tehnologie trebuie să fie însoţit de postul alimentar.”, a spus preotul paroh într-un clip postat pe canalul său de YouTube.

Totodată, preotul paroh al Bisericii „Sf. Nicolae dintr-o zi” a oferit şi câteva sfaturi în ceea ce priveşte ora de la care ar trebui să începem să mâncăm în zilele de post. „Dacă eşti sănătos şi ai între 16 şi 66 de ani, nu mânca nimic până la ora 3. Doar dacă poţi. De ce până atunci?! Atunci Mântuitorul Iisus Hristos a fost coborât de pe cruce.”

Mai mult decât atât, preotul a atras atenţia că „degeaba mănânci doar pâine şi bei doar apă, dacă inima ta nu se umple de iubire faţă de cei care ţi-au greşit”.

Paștele ortodox se sărbătorește pe 5 mai în 2024

Postul Paștelui ortodox ține până în noaptea de Înviere, fiind considerat cel mai aspru post din an. În 2024 Paștele ortodox se sărbătorește pe 5 mai. Postul Mare al Paștelui sau Păresimile este perioada de pocăință și asceză din creștinism premergătoare Paștelui.

Postul Mare durează 40 de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor. Creștinii își aduc aminte în această perioadă a anului că trebuie să fie apropiați de Dumnezeu, astfel că unii dintre ei manifestă o grijă spirituală sporită și renunță la alimentele de proveniența animală. Totul pentru a fi pregătiți sufletește de Înviere.

Desigur, așa cum și părintele Vasile Ioana explica, postul nu constă doar în renunțatul la anumite alimente ci, implică desigur, detașarea de orice sentimente negative și orice distracții. În tradiția creștină Postul Mare începe conform calendarului bizantin cu lunea de după Duminica izgonirii lui Adam din Rai, iar în cel latin cu Miercurea Cenușii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel