Sari la conținut

Paris Hilton a postat imagini cu fiul ei și toată lumea a observat un detaliu îngrijorător. ”Ar trebui să-l duci rapid la medic”

În ianuarie, Paris Hilton a devenit mamă pentru prima dată. Ea se bucură de maternitate și adesea distribuie pe social media fotografii cu fiul ei, Phoenix. Recent, unele dintre aceste imagini au stârnit îngrijorarea urmăritorilor săi cu privire la sănătatea bebelușului și au dus la critici la adresa noii mămici.

Într-o postare recentă, Paris Hilton a distribuit imagini cu bebelușul ei și a scris: „El este lumea mea, motivul pentru care mă trezesc în fiecare dimineață și lumina care strălucește atât de puternic în viața mea.” De-a lungul celor 9 luni de când a devenit mamă, ea a împărtășit cu urmăritorii ei de pe rețelele de socializare momente prețioase ale legăturii pe care o are cu fiul său.

”Capul lui este foarte plat, nu ar trebui să arate așa”

Postarea  lui Paris Hilton despre băiețelul ei, Phoenix, a stârnit o reacție mixtă în comentarii. În timp ce mulți și-au exprimat admirația pentru copilul adorabil, unii s-au declarat îngrijorați cu privire la starea lui de sănătate, îndemnând-o să „îl duci la doctor cât mai repede!” Într-un alt comentariu cineva i-a scris că cel mic are simptomele sindromului de cap turtit.

Un alt comentariu suna așa: „Phoenix este extrem de drăgălaș, dar te rog să îl duci la un control medical.” Alți comentatori au început să critice și rolul de mamă al lui Paris. „Trebuie să îl ridici mai mult pe spate, capul lui este foarte plat, nu ar trebui să arate așa,” a scris unul dintre ei. „Nu încerc să fiu nepoliticos deloc, dar pare că are nevoie de una dintre acele căști de corectare a formei capului,” a scris un altul.

Cu toate acestea, au fost și oameni care au susținut-o pe Hilton și au subliniat: „De ce criticați aspectul fizic al unui copil?? Sunt destul de sigur că dacă ar fi ceva în neregulă cu el, ea ar avea grijă de asta!! Mama lui este Paris Hilton.”

Prietenii lui Paris Hilton au inundat, de asemenea, postarea cu iubire și susținere pentru ea și pentru micuțul ei, subliniind că ea trebuie să prețuiască fiecare moment magic cu micuțul Phoenix.

Ce este sindromul capului turtit

Sindromul capului turtit, cunoscut și sub denumirea de plagiocefalie sau cap plat, este o afecțiune caracterizată prin deformarea formei craniului unui bebeluș sau copil mic. Această deformare se manifestă prin aplatizarea sau devierea craniului, în general, într-o parte sau în partea din spate a capului. Acest sindrom poate apărea atunci când un bebeluș petrece prea mult timp într-o poziție pe spate, ceea ce poate duce la o presiune excesivă asupra unei părți a capului.

Există două forme principale ale sindromului capului turtit:

Plagiocefalia: Aceasta se caracterizează prin aplatizarea sau devierea capului într-o parte. De obicei, unul dintre părți ale craniului este mai aplatizat sau mai mic decât cealaltă. Plagiocefalia poate apărea atunci când un bebeluș petrece prea mult timp într-o poziție cu capul întors în aceeași direcție sau într-o direcție favorabilă.

Brachicefalia: Aceasta se caracterizează prin aplatizarea partea din spate a capului, ceea ce face ca craniul să pară mai lat decât în mod normal. Brachicefalia poate apărea atunci când un bebeluș stă pe spate cu capul întors într-o singură direcție, ceea ce poate pune presiune asupra partea din spate a craniului.

Sindromul capului turtit poate fi cauzat de mai mulți factori, inclusiv obiceiurile de somn ale bebelușului, poziția în care este ținut în timpul hrănirii și alegerea de a petrece prea mult timp într-o poziție pe spate. În multe cazuri, această afecțiune poate fi corectată sau ameliorată prin schimbarea poziției în care este plasat bebelușul în timpul somnului, prin încurajarea rotației capului în direcții diferite și prin exerciții de mobilizare a gâtului.

Cu toate acestea, în cazurile severe sau persistente, poate fi necesară evaluarea și tratamentul medical, care pot include terapie fizică, utilizarea de dispozitive de corectare a formei craniului sau, în cazuri rare, intervenții chirurgicale. Este important să discutați cu un medic pediatru sau cu un specialist în dezvoltare pentru a obține sfaturi și îndrumări adecvate dacă sunteți îngrijorat de forma capului copilului dumneavoastră.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel