vineri, ianuarie 27, 2023

În prezent se promovează tot mai mult un stil de viață ecologic, bazat pe un consum rezonabil de resurse.Oamenii aleg produse naturale pentru a-și menține sănătatea și bunăstarea corpului. Acest lucru se aplică și igienei bucale. Pasta de dinți organică curăță eficient dinții,  înlătură placa dentară, ameliorează sângerarea și reduce sensibilitatea smalțului, în timp ce nu conține aditivi nocivi sau elemente chimice. Să descoperim împreună care sunt adevăratele beneficii ale remediilor naturale, dezvoltate pentru îngrijirea cavității bucale.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Acestea sunt cele mai bune alimente ...

Pastele ecologice sunt de obicei dezvoltate de specialiști în clinici și laboratoare dentare, ținând cont de cercetările din domeniul igienei bucale. De obicei, aceasta protejează împotriva cariilor dentare, întăresc țesutul gingival și ameliorează inflamația.

Pasta de dinți organică este o alegere sigură atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Pastele de dinți organice sunt fabricate evident din ingrediente naturale și extracte vegetale. Nu conțin laurilsulfat de sodiu, triclosan, parabeni și polietilenă. Împreună cu pastele anorganice, acestea pot fi utilizate pentru prevenirea cariilor dentare.

Te-ar mai interesa: Medic român: Cura cu apă alcalină combate orice bo...

Cum să identificăm pasta de dinți naturală prin compoziție

Formula pastelor de dinți ecologice poate conține:

  • Plante vegetale(calendula, mușețel, coajă de stejar, salvie, echinacea) uleiul esențial de arbore de ceai, argila și propolisul luptă împotriva microbilor și ajută la ameliorarea inflamației.
  • Mineralele (calciu, siliciu) întăresc smalțul.
  • Sarea protejează împotriva depunerii tartrului și reduce inflamația.
  • Uleiul de lămâie albește smalțul.
  • Uleiuri esențiale de fenicul, mentă, lasă o respirație proaspătă.

Pentru ca pastele să aibă un gust bun și ușor de utilizat, acestea au la bază:

-Îndulcitori naturali din frunze de sorban, legume și fructe, citrice, alge;

-Coloranți din seva și extracte din plante (de exemplu, când se adaugă un colorant din mușcată, se dobândește pasta);

Te-ar mai interesa: Cele patru stadii de osteoporoză. Ce se întâmplă c...

-Melasă și extract de sorban.

Uneori conservanții sunt adăugați pastelor organice, dar conținutul lor este minim. Sunt necesare pentru ca pasta să aibă consistența potrivită și pentru a se păstra mai mult timp.

Beneficiile și eficiența pastelor ecologice

Pasta organică menține sănătatea bucală fără a afecta organismul, dar oare poate înlocui în totalitate produsele profesionale?

Te-ar mai interesa: Boala de plămâni gravă care face ravagii printre c...

Pastele ecologice nu conțin fluor și hidroxiapatită, care sunt necesare pentru întărirea smalțului fragil,etc.

Cu problema sângerării gingiilor, acțiunea componentelor naturale nu este întotdeauna suficientă și atunci trebuie să vă îndreptați spre paste specializate, folosind un antiseptic mai eficient, de exemplu, clorhexidina;

Albirea cu pastă organică apare doar superficial datorită efectului de lustruire. Efectul va fi mai puțin vizibil decât atunci când se înălbește cu o pastă care conține peroxid de carbamidă.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei cărora niciun bărbat nu le poa...

Din păcate, pastele organice nu sunt întotdeauna eficiente, prin urmare nu le pot înlocui în totalitate pe cele anorganice.

Cu toate acestea, pastele ecologice reduc inflamația și împrospătează respirația. Nu cauzează alergii și sunt 100% sigure pentru sănătate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private