Sari la conținut

Părțile corpului care vă dor atunci când suferiți un atac de cord

Infarctul miocardic
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Infarctul miocardic nu are simptome

Din cuprinsul articolului

Menținerea unui stil de viață sănătos ajută la prevenirea apariției diferitelor boli. Pentru a fi sănătoși, specialiștii în domeniu recomandă să faceți mișcare regulat, de cel puțin trei ori pe săptămână. Dar exercițiile fizice în sine nu sunt suficiente, trebuie însoțite de o dietă sănătoasă, care este foarte bogată în vitamine și minerale.

Dacă nu se mențin nici exercițiile fizice, nici o alimentație sănătoasă, organismul începe să se deterioreze în timp. Acest lucru, de exemplu, crește tensiunea arterială, nivelul trigliceridelor și al colesterolului, care, la rândul lor, pot ajunge să provoace un atac de cord sau un atac de cord, așa cum este și cunoscut.

„Atacul de cord apare atunci când fluxul de sânge către inimă este blocat sau redus sever. Blocajul se datorează de obicei unei acumulări de grăsime, colesterol și alte substanțe în arterele inimii (coronare). Depozitele de grăsime care conțin colesterol se numesc plăci. Procesul de acumulare a plăcii se numește ateroscleroză”, spune Clinica Mayo, un institut internațional de cercetare clinică.

„Uneori, o placă se poate rupe și poate forma un cheag care blochează fluxul de sânge. Întreruperea fluxului sanguin poate deteriora sau distruge o parte a mușchiului inimii”, adaugă entitatea.

Dacă un atac de cord sau un infarct nu este tratat rapid, acesta poate, într-un procent mare, să provoace moartea. Persoanele care sunt obezi au un risc mult mai mare de a suferi, la o anumită etapă a vieții, un infarct.

Simptome infarct

Când apare un atac de cord, acesta generează de obicei unele simptome. De exemplu, provoacă durere în unele părți ale corpului. Clinica Mayo spune că aceste părți sunt umărul, brațul, spatele, gâtul, maxilarul, dinții sau abdomenul. Alte simptome sunt:

„Durere în piept care se poate simți ca presiune, senzație de constrângere, durere sau o senzație de strângere sau durere.”

  • Transpirație rece.
  • Oboseală.
  • Arsuri la stomac sau indigestie.
  • Amețeli sau vertij brusc.
  • Greaţă.
  • Dificultăți de respirație.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel