duminică, august 14, 2022

Compania farmaceutică americană Merck a anunţat luni că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) o cerere de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său anti-COVID-19 administrat pe cale orală, relatează CNN și Agerpres.

Studiul clinic realizat de Merck cu privire la această pastilă, ale cărui rezultate au fost anunțate pe 1 octombrie, arată că ea reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu această maladie.

Te-ar mai interesa: Boala tăcută de care nici nu îți dai seama că poți...

Dacă va fi autorizat, acest medicament numit Molnupiravir, ar reprezenta un progres major în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, deoarece face posibilă scăderea numărului de forme severe ale bolii.

„Consecinţele cumplite ale acestei pandemii ne determină să acţionăm cu o urgenţă fără precedent, şi asta au făcut echipele noastre prin depunerea acestei solicitări (de autorizare) a Molnupiravir de către FDA”, a declarat Robert Davis, directorul executiv al Merck, citat într-un comunicat.

Acest tip de tratament cu pastile, uşor de administrat, este extrem de aşteptat şi considerat o modalitate eficientă de combatere a pandemiei.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

Întrebată cât de eficient ar fi acest medicament pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii şi cât de mult ar ajuta spitalele ca oamenii să se poată trata acasă, Carmen Dorobăţ, medic primar şi manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf Parascheva” din Iaşi, a precizat că orice medicament care a arătat potențial important benefic pentru formele ușoare ar putea ajuta oamenii şi ar elibera presiunea din spitale.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

„Eu ca si medic infecționist care văd cam cum este dinamica virală în aceste zile aş spune că dacă astfel de antivirale la care studii realizate în afara comunității Europene au arătat că au potențial important benefic pentru formele ușoare, atunci dacă ele s-ar găsi în farmacii şi ar fi date de către medicul de familie cu responsabilitate, cu urmărire la domiciliu, atunci numărul pacienților care s-ar adresa camerelor de gardă şi compartimentelor de primire urgențe ar fi mult mai mic. Acest medicamente nu duc la reacții adverse importante”, a spus medicul Carmen Dorobăț.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Întrebată apoi de ce Arbidol nu a fost autorizat în România, medicul a zis că ar putea fi vorba de un prag care nu a trecut la Agenţia Naţională a Medicamentului.

„S-au trimis toate diligențele spre Ministerul Sănătăţii şi totul s-a oprit la uşa acestei agenţii unde înțeleg că există rezerve sau probleme de natură birocratică, nu pot să ştiu” a mai spus medicul Carmen Dorobăț

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private