Sari la conținut

Pastila-minune care SALVEAZĂ femeile cu risc crescut de cancer de sân. VESTEA NEAȘTEPTATĂ a cercetătorilor

Pe lângă testele anuale, femeile de vârstă mijlocie care au avut în familie cazuri de cancer de sân, sunt sfătuite să ia Tamoxifen, un medicament anticancer, timp de 5 ani, ca metodă de prevenire a dezvoltării bolii.

Până acum, Tamoxifenul nu a mai fost folosit în acest fel şi deocamdată nu este autorizat pentru fi folosit ca metodă de prevenţie în cazul femeilor sănătoase. Însă, un studiu recent a scos la iveală faptul că medicamentul folosit pentru o perioadă de 5 ani a prevenit 29 de cazuri de cancer de sân şi 9 decese cauzate de acelaşi tip de cancer, din 1.000 de femei tratate.

Experţii consideră iniţiativa un pas important în prevenirea cancerului şi au cerut ca medicamentul să fie folosit cât mai curând pe scară largă, pentru prevenție. „Vrem să le oferim persoanelor care au antecedente familiale în cancerul de sân, mai multe opţiuni  pentru a putea alege cea mai bună metodă de scădere a riscului de a face boala”, a declarat Eluned Hughes, de la Public Health at Breakthrough Breast Cancer.

Citeste si:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.