Sari la conținut

Medicamentul anti-obezitate cu efecte asemănătoare micșorării de stomac. Diabetolog: ”Acest medicament se găsește în România deja”

pilulele contraceptive

Pastile de slăbit. Chiar dacă nu există încă o pilulă-minune care să ne ajute să slăbim fără să facem niciun altfel de efort, se găsește un medicament care ajută atât obezii, cât și diabeticii. 

Este vorba de semaglutidă, un medicament pentru diabet, care se găsește și în România. Studiile au arătat că efectul este de a reduce pofta de mâncare și astfel se ajunge și la scăderea în greutate.

Pastile de slăbit

„Se știa că acest medicament influențează pozitiv scăderea ponderală. Cu alte cuvinte, sunt medicamente prin care se tratează diabetul și medicamente care duc la creșterea în greutate. Ei bine, clasa repectivă de medicamente, semaglutida aceasta, duce la scăderea în greutate. Dintr-o toate medicamentele întrebuințate pentru diabet, acest medicament a obținut cele mai mari rezultate pentru scăderea în greutate. De aici s-a pornit dacă nu cumva medicamentul are efecte benefice și la persoane care nu au diabet zaharat. Ce nu s-a spus despre acest studiu este că toate acele persoane aveau deja un început de diabet. La toate aceste persoane s-au obținut niște beneficii cu totul extraordinare la acest medicament. Acest medicament se găsește în România din luna septembrie, când a fost lansat.”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, medic primar de Diabet, Nutriție și Boli metabolice, pentru Digi24.

Citeste si:

Efecte asemănătoare cu micșorarea de stomac

Un studiu global cu peste 2.000 de participanți a arătat că limitarea apetitului de mâncare prin injectarea săptămânală a 2,4 mg de semaglutidă, medicament pentru diabet, poate duce la scăderea greutății corporale.

Potrivit American Journal of Medical Care, studiul a fost publicat în The New England Journal of Medicine, iar rezultatele au fost surprinzătoare: într-un mediu controlat în care s-au administrat o parte injecții placebo și o parte injecții cu semaglutidă, 86% dintre participanții care au primit medicamentul activ au slăbit cel puțin 5% din greutatea lor totală, ținând dietă.

Cei care au primit semaglutida, substanță folosită pentru a trata diabetul tip 2, au avut o schimbare semnificativă de greutate: 14,9% din greutate corporală pierdută după 68 de săptămâni (15 luni jumătate), față de 2,4% în grupul placebo. O treime dintre participanții care au primit medicamentul au pierdut cel puțin 20% din greutatea lor inițială, în doar 15 luni, nivel comparativ cu pierderea obținută după 1-3 ani de la bypass gastric.

.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.