Sari la conținut

Pastilele-minune cu care reușesc vedetele și bogații să slăbească, fără efort. Un medic endocrinolog a dezvăluit totul

Suplimente cu probiotice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Probioticele, rol major pentru pacienții

Pastile de slăbit pentru bogați și celebrități. Bogații lumii nu țin diete fade atunci când vor să slăbească. Ei cheltuiesc mii de dolari pentru a lucra cu medici ca dr. Caroline Messer, un renumit endocrinolog ai cărui pacienți includ membri ai familiei regale saudite, vedete de top, titani din shobiz, sportivi profesioniști și persoane mondene care doresc să slăbească și să-și îmbunătățească sănătatea.

„Există cu siguranță o tendință de a merge la endocrinolog… pentru că acum avem mai multe tratamente care abordează dezechilibrele hormonale care duc la creșterea în greutate”, a declarat dr. Messer, pentru New York Post.

Prețuri piperate

Medicul de 44 de ani are un cabinet de endocrinologie pe Fifth Avenue, New York, de ani de zile și tocmai a deschis o clinică tip boutique, care are o abordare holistică a gestionării problemelor metabolice. Alături de Messer, clinica dispune de alți doi endocrinologi, un psiholog, doi antrenori de fitness și un dietetician. Un chirurg bariatric și un pneumolog sunt, de asemenea, la dispoziția pacienților.

Consultul pentru oferirea unui diagnostic, la dr. Messer e de de 900 de dolari și implică istoric complet de boli și un examen fizic, inclusiv analize pentru tiroidă. Apoi medicul creează un plan împreună cu echipa ei, personalizat fiecărui pacient în parte.

„Le evaluez nivelul de activitate și conținutul de nutrienți din dietă, precum și dacă au nevoie de schimbare cognitiv-comportamentală”, a spus Messer, care percepe 450 dolari pentru fiecare din programările ulterioare. Vizitele la alți membri ai echipei sale variază de la 80 la 600 de dolari.

Adesea, planul Well by Messer include anumite medicamente.

Pastile de slăbit costisitoare

Printre tratamentele ei populare se numără GLP1 și GIP,  adică hormoni de sinteză, secretați de intestin care declanșează senzație de sațietate și digestie lentă.

Noile tratamente la modă sunt extrem de costisitoare. Dar, Messer le comandă de la o farmacie canadiană, reducând prețul de la aproximativ 1.400 dolari la 250 dolari pe lună.

Alte medicamente din arsenalul lui Messer includ Contrave, un antidepresiv aprobat pentru pierderea în greutate și metamfetaminele, care au fost folosite pentru slăbit, de ani de zile cu succes.

„Au riscuri, dar salvează vieți, în caz de tulburări de alimentație excesivă”, a spus Messer.

Marc Schwartz, șeful de marketing global al unei companii farmaceutice, în vârstă de 57 de ani, a apelat la Messer pentru a evita acumularea dekilograme în plus, în timpul pandemiei.

„Am antecedente familiale de diabet și știam că pot lua în greutate, în timpul izolării la domiciliu, așa că am vrut să transform negativitatea care se petrecea în jurul meu în ceva pozitiv”, a spus Schwartz.

Messer i-a prescris medicamente pentru a-i scădea glicemia și l-a încurajat să se apuce de alergat.

„Dr. Messer m-a motivat cu adevărat, așa că am avut un sentiment incredibil de bucurie”, a spus Schwartz, care a slăbit 23 de kilograme cu ajutorul endocrinologului.

Iată care sunt cele mai populare medicamente folosite de dr. Caroline Messer:

Wegovy

Acest medicament, de ultimă generație, destinat pierderii în greutate conține semaglutidă, un hormon produs de organism pentru a declanșa senzația de sațietate după masă. Deși, este eficient – s-a demonstrat că reduce greutatea totală cu 15% – este și costisitor, prețul ajungând până la 1.300 dolari pe lună.

Contrave

O pastilă combinată folosită pentru a viza dependența de mâncare, Contrave conține naltrexonă – care a fost prescrisă, în mod tradițional, pentru dependența de alcool și droguri – și bupropion, un antidepresiv adesea vândut sub numele de Wellbutrin. A fost aprobat de FDA în 2014, dar, ca toate medicamentele, are potențiale efecte secundare, inclusiv un risc crescut de convulsii.

Xenical

Acest medicament controversat pentru pierderea în greutate a fost vândut și sub numele de Alli. Funcționează blocând organismul să absoarbă unele grăsimi, dar riscurile folosirii sale sunt mari: poate provoca o serie de efecte secundare urâte, de la flatulență la incontinență fecală.

Plenity

Acest medicament e ca un bypass gastric – sub formă de pastilă. Cu douăzeci de minute înainte de a mânca, se înghit trei capsule Plenity împreună cu 50 ml de apă. Odată ajunse în stomac, pastilele eliberează particule de gel, care apoi se extind și te împiedică să mănânci prea mult, ocupând literalmente spațiu în stomac. A fost aprobat de FDA în 2019 și costă 98 dolari pe lună.

Fentermina

Îți amintești de Fen-Phen? În timp ce fostul medicament, fenfluramina, a fost scos de pe piață în 1997 pentru că ar putea cauza leziuni cardiace, fentermina, care suprima pofta de mâncare, este încă disponibilă. Dar asta nu înseamnă că este fără riscuri. Această pastilă asemănătoare amfetaminei poate induce simptome asemănătoare maniei, cum ar fi insomnia și palpitațiile cardiace.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel