Sari la conținut

Patriarhul Daniel, apel către populație: „Respectați cu strictețe sfatul medicilor și măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”

Campania de vaccinare a traversat o perioadă dificilă întrucât, în prezent, multe persoane încă refuză imunizarea. Cu toate acestea, în ultimul timp, autoritățile au încercat să stimuleze ritmul vaccinării, fiind singura metodă sigură și eficientă de a pune capăt crizei epidemiologice din România.

Mai multe personalități s-au implicat în stimularea vaccinării, precum Patriarhul Daniel. Aceasta a susținut, cu ocazia sarbătorii Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, că românii ar trebui să urmeze sfaturile medicilor și specialiștilor în sănătate.

Îndemnul Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române făcute la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost bine primit, în încercarea de a limita răspândirea rapidă a virusului.

Mesajul Patriarhului Daniel despre vaccinare

Patriarhului Daniel
Patriarhul Daniel sustine campania de vaccinare anti-covid

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe credincioși prezenți la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou să aibă grijă de viață și de sănătate ca daruri primite de la Dumnezeu, comunică RRA.

Patriarhul Daniel a oficiat Liturghia în aer liber lângă Catedrala Patriarhală, în prezența câtorva mii de pelerini veniți să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie, ocrotitorul Bucureștiului.

Patriarhul Daniel a făcut apel la responsabilitate și la respectarea măsurilor luate de autorități împotriva pandemiei.

„Viaţa și sănătatea sunt daruri primite de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie și multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente. Fiecare trebuie să fie conștient, liber și responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol, pentru că noi nu știm dacă suntem suficient de pregătiți să trecem dincolo”, a spus Patriarhul Daniel.

Măsuri pentru limitarea răspândirii COVID

Valul uriaș de infectări cu SARS-CoV-2 și dificultățile pe care le întâmpină medicii în spitale au determinat autoritățile din Ialomița să deschidă în Slobozia un centru de testare gratuită și voluntară a locuitorilor municipiului.

Centrul va rămâne deschis până când incidența va scădea sub șase cazuri la mia de locuitori, acum este aproape de 14.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: