joi, iunie 24, 2021

Zi de zi, medicii cardiologi constată care sunt efectele unui regim de viaţă nesănătos asupra pacienţilor lor. Deşi există ocazii în care sunt indulgenţi şi pot trece cu vederea un pahar de vin roşu sau

o ciocolată, există mâncăruri pe care ei înşişi nu le consumă.

Mezeluri

Bacon,şuncă,cârnăciori sau pastramă sunt doar câteva dintre preparatele pe care medicii cardiologi nu le consumă. Asta din cauza aditivilor şi a substanţelor dăunătoare,printre care şi sarea,pe care le conţin. Deşi sunt bune la gust,mezelurile cresc nivelul colesterolului rău din sânge şi cresc riscul apariţiei infarctului şi a cancerului.

Chipsuri

Prăjiţi în foarte mult ulei şi plini de sare,cartofii chipsuri se numără printre cele mai nesănătoase alimente. Chipsurile sunt bogate în grăsimi iar consumul lor

creşte riscul hipertensiunii arteriale. Să nu mai vorbim de bolile de stomac pe care le poţi căpăta. Un studiu publicat în America a arătat că 99% din populaţia lumii consumă mai mult de 2000 de miligrame de sodiu pe zi.

Pâine albă

Bogată în carbohidraţi,pâinea albă,dar şi pastele din făină albă sunt extrem de toxice pentru organism. Asta din cauza faptului că,după ce au fost consumate,se transformă în glucoză. Consumul excesiv de făină albă poate duce la diabet,precum şi alte boli ale inimii.

Băuturi carbogazoase

Atât băuturile carbogazoase,cât şi energizantele conţin extrem de

mulţi aditivi care nu numai că atacă pereţii stomacului,dar cresc riscul de obezitate. Iar cum obezitatea este în strânsă corelaţie cu bolile de inimă,se recomandă limitarea consumului. Medicii cardiologi susţin că oamenii ar trebui să înlocuiască sucurile pline de îndulcitori şi coloranţi cu băuturile preparate în casă,din fructe şi legume.

Ultimele stiri

Parteneri