miercuri, iunie 3, 2020

Usturoiul a fost folosit ca medicament de mai bine de 4.000 de ani. Atleții de la primele jocuri olimpice din Grecia îl foloseau ca să-și îmbunătățească performanța, iar soldații romani erau convinși că îi ajută să fie mai puternici și mai curajoși.

În present, cercetătorii au descoperit că usturoiul ne menține sănătoși și din 1945 au fost publicate mai mult de 3.800 de articole științifice despre usturoi.

Citește și:

Vă prezentăm cele mai importante beneficii:

1. Menține inima sănătoasă

Studiile au arătat că extractul de usturoi scade tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele și reduce placa aterosclerotică (apare prin depunerea de ateroame pe pereții arterelor care “strangulează” circuitul sanguin. Netratate, ateroamele pot conduce la blocarea arterelor cu consecinte mortale).
Într-un studiu publicat în Jurnalul de Nutritie,  dr. Matthew Budoff, cardiolog, cercetător și profesor asociat la Școala de Medicină UCLA , este un expert în tehnologie, a examinat efectele extractului de usturoi asupra persoanelor cu boli de inimă, care au luat statine.
“Am constatat că placa aterosclerotică în cazul persoanelor cu colesterolul mare poate crește cu 40%  într-un an “, spune dr. Budoff. ” Cu toate acestea, atunci când și i-am dat pacienții au primit 1200 mg de extract de usturoi pe zi, creștera plăcii aterosclerotice a fost încetinită cu 66%  într-un an,” a adăgat cardiologul.
Nu au existat interacțiuni între statine și extractul de usturoi. Cercetătorii au observat că statinele luate fără extractul de usturoi nu au oprit creșterea plăcii aterosclerotice.

Citește și:

2. Previne Alzheimerul

Cercetătorii de la mai multe universități de top, printre care Tufts University School of Medicine in Boston, au ajuns la concluzia că extractul de usturoi combate dezvoltarea bolii Alzheimer prin îmbunătățirea circulației și reducerea inflamației.

3. Protejarea impotriva cancerului colorectal

Studiile pe animale și oameni arată că usturoiul sau extractul de usturoi reduce riscul de cancer de colon și rectal.
4. Bun pentru diabetici

Citește și:

Nivelul crescut al zahărului în sânge produce substanțe nocive cunoscute ca produse de glicozilare, o combinație de molecule de proteine ​​și zahăr care dăunează vaselor de sânge și pot duce la complicatii în cazul diabeticilor. Extractul de usturoi inhibă formarea acestor substanțe . “Cred că extractul de usturoi ar trebui să fie luat în fiecare zi alături de multivitamine. Este atât de important, ar putea salva o viață, ” spune dr. Budoff.
Doza recomandată este de 1.200 mg pe zi.

 

Parteneri