marți, octombrie 20, 2020

Reclamele agresive la medicamente ne-au făcut de-a lungul vremii să subestimăm capacitatea de regenerare a organismului uman. În realitatea însă, chiar și unele boli “grele” trec mai repede dacă nu sunt tratate în mod tradiţional.

1. DEPRESIA.Când sunt puși faţă în faţă cu un pacient depresiv, cei mai mulţi medici se grăbesc să-i prescrie un pumn de pastille, adesea nocive pentru alte organe precum ficatul și stamacul. Studiile arată că gândurile depresive dispar și fără chimicale, cu ajutorul terapiei prin lumină sau a unui regim de viaţă care să stopeze cauza nemulţumirilor. O vacanţă prelungită, departe de computer și agitaţia orașului sau ceaiurile din plante băute cu regularitate pot face mai mult bine decât unele medicamente.

Citește și:

2. DURERILE DE GENUNCHI sunt, de multe ori, diagnosticate greșit de către ortopezi și tratate cu banalele analgezice. Dar boala ar putea fi ceva mai serioasă, precum reumatismul sau ruptura de menisc care necesită operată.

3. DURERILE DE SPATE În aceeași categorie intră și durerile de spate, despre care cercetătorii japonezi cred că trec mai repede prin exerciţii fizice. Extrem de eficient este pillates-ul, o formă de mișcare inventată de un sportiv care se accidentase la coloană, dar care astăzi a ajuns popular și printre cei sănătoși datorită efectului de “alungire” a mușchilor.

Citește și:

4. OBEZITATEA nu “trece” cu pilule, nici chiar recomandate de medic, fiindcă nu pot înlocui obiceiurile sănătoase și, pe termenul lung, își pierd efectul. Ceea ce funcţionează cu adevărat sunt tradiţionalele dieta și sportul.

Parteneri