duminică, ianuarie 29, 2023

Potrivit statisticilor, in Romania apar anual peste 78 de mii de cazuri de cancer, pana in prezent, aproximativ 1 milion de romani fiind diagnosticati cu o forma a acestei boli. La nivel european, tara noastra are una dintre cele mai ridicate rate ale mortalitatii cauzate de cancer.

Cancerul are cauze multiple, iar aparitia unei uneia sau a mai multor tumori poate sa aiba loc oriunde in organism. Stilul de viata, poluarea, stresul emotional, predispozitia genetica, infectiile micotice sau alte elemente favorizante sunt cele care declanseaza cancerul. Cu toate acestea, elementele favorizante doar creeaza conditiile, cauzele care vor duce la afectarea functionarii normale a celulelor, pana la mutatiile care le vor transforma in celule tumorale fiind de fapt scaderea oxigenarii celulare, aciditatea crescuta, stresul oxidativ si dezechilibrul redox”, a explicat Dr. Daniela Iancu.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

Scaderea oxigenarii celulare

Lipsa unei cantitati suficiente de oxigen in celule poate declansa cancerul. In urma cercetarilor realizate s-a stabilit ca o inhibare cu 35% a procesului de oxigenare este suficienta pentru a deteriora celula.

PH-ul acid al sangelui

Aciditatea crescuta afecteaza sanatatea, iar daca nu este tinuta sub control, aceasta intrerupe activitatea si functionarea celulelor, de la bataile inimii pana la circuitul neuronal cerebral.

Stresul oxidativ

Studiile au demonstrat ca stresul oxidativ este cauza majoritatii bolilor cronice si a degenerescentei celulare care culmineaza cu mutatiile ce duc la transformarea unei celule normale in celula tumorala. In acest caz, prezenta radicalilor liberi in celule este intr-un numar foarte mare.

Te-ar mai interesa: Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple c...

Dezechilibrul redox

Conform ultimelor studii din domeniul biologiei celulare, care sunt din ce in ce mai mult mentionate in toate lucrarile stiintifice ale ultimilor 20 de ani, homeostazia redox sau echilibrul redox reprezinta cheia sanatatii celulare, iar daca avem celule sanatoase avem un organism sanatos. Pierderea echilibrului dintre moleculele de semnalizare redox din celule poate favoriza aparitia cancerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private