duminică, septembrie 27, 2020

Mulţi oameni preferă ,,gimanstica minţii” precum rezolvarea problemelor de matematică sau rebusurile, pentru stimularea activităţii cerebrale. Există însă multe alte metode cu ajutorul cărora vă menţineţi creierul tânăr.

  1. Urmăriţi documentare despre natură

Un studiu recent publicat în jurnalul Plos One a scos la iveală faptul că persoanele care urmăresc astfel de documentare se descurcă mai bine la testele de competenţe lingvistice.

  1. Menţineţi-vă nivelul colesterolului scăzut

Citește și:

Potrivit unei cercetări din 2009, persoanele care au un nivel moderat de colesterol în jurul vârstei de 40 de ani, au un risc mai scăzut de Alzheimer.

  1. Aveţi grijă de dantură

Un studiu recent a demonstrat că o bună sănătate orală este asociată cu un risc mai scăzut de demenţă. Oamenii de ştiinţă au urmărit aproximativ 5 500 de persoane cu vârste peste 18 ani şi au descoperit că cei care se spală pe dinţi mai puţin de o dată pe zi aveau un risc de demenţă cu 65% mai mare decât cei care se spălau pe dinţi zilnic.

  1. Beţi ceai verde

Citește și:

Un studiu din 2012 a scos la iveală faptul că ceaiul verde stimulează activitatea cerebrală, în special la bărbaţi. Studiul, realizat în China, a arătat că substanţele din compoziţia ceaiului verde ajută la dezvoltarea de celule noi în creier, aducând beneficii memoriei şi procesului de învăţare.

,,Multe cercetări au arătat că ceaiul verde, consumat periodic, previne apariţia problemelor cardiace. În urma analizelor efectuate am ajuns la concluzia că ceaiul aduce beneficii şi sănătăţii cerebrale, având impact asupra mecanismelor celulare ale creierului”, a afimat Yun Bai, profesor la Universitatea Militară ,,Chongqing” din China.

Citește și:

 

Parteneri