Sari la conținut

Patru plante de apartament obișnuite ar putea provoca durere, probleme de respirație și vărsături

plante care atrag bogatia
sursa foto: arhiva doctorul zilei
dafin

Plantele de apartament adaugă un element de frumusețe oricărei gospodării, dar, atenție, unele pot fi toxice pentru oameni.

Designerul de interior James Newman, cu sediul la Raffle House, a avertizat despre patru plante de apartament care ar putea fi dăunătoare.

Iedera engleză

Iedera engleză este adesea poziționată la înălțime de pământ, astfel încât vița-i de vie să se poată întinde, a spus Newman.

Cu toate acestea, dacă aveți copii mici prin casă, aceștia ar putea fi tentați să atingă frunzele plantei.

„Toate părțile plantei pot cauza probleme”, a spus Newman. „Dacă este ingerată iedera engleză, aceasta poate provoca iritații ale pielii, febră, vărsături severe, probleme de respirație și diaree.”

Crin trompetă longiflorum

O altă plantă obișnuită de uz casnic de care trebuie să fiți atenți este Crinul de Paște sau Crinul trompetă longiflorum, care poate fi extrem de otrăvitor.

Polenul din crinul trompetă longiflorum este considerat toxic pentru copiii mici.

Crinul păcii

Crinul păcii
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Crinul Păcii poate fi periculos și pentru adulți și pentru copiii mici dacă este ingerat, deoarece poate provoca „durere, umflare și arsură la nivelul buzelor și gâtului”, a spus Newman.

Narcise

Chiar și narcisele pot fi periculoase dacă un copil ronțăie bulbul florii, care arată puțin ca o ceapă.

„Dacă bulbul cu aspect de ceapă este ingerat de către un copil sau un adult, poate provoca afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi creșterea ritmului cardiac, hipertensiune arterială și moartea”, a avertizat Newman.

Toate aceste plante de apartament sunt, de asemenea, toxice pentru animalele de companie, cum ar fi pisicile, care pot interacționa cu polenul. dându-le o reacție severă.

Când vine vorba de alegerea plantelor de apartament pentru casa ta, Newman recomandă insistent să faci cercetări.

Newman a spus: „Ar trebui să-ți faci mereu cercetări atunci când adaugi natură în casa ta.

„Ceva atât de simplu ca o plantă ar putea avea rezultate devastatoare pentru cei dragi.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel