Sari la conținut

Patru tratamente naturale împotriva hemoroizilor

Deși mai mult de jumătate din populația lumii suferă de hemoroizi, însă pentru multe persoane acesta este un subiect tabu. Este foarte important să începți tratamenutul cât mai devreme pentru a scăpa de această problemă.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt structuri normale care se găsesc în canalul anal. Ei devin o problemă atunci când se dezvoltă în mod exagerat. Hemoroizii pot fi externi (se vad la suprafata) sau interni (se descopera prin tuseu rectal ori anuscopie).

Boala hemoroidala apare la persoanele tinere in conditii particulare: daca sufera de sedentarism, au kilograme in plus sau la femeile gravide.

 Hemoroizii apar insa si la varstnici. In cazul lor, acestia trebuie diferentiati de cancerul rectal, care poate fi asimptomatic (fara semne).

hemorrhoides

De ce apar?

Cauzele care produc bolile hemoroidale ţin în special de alimentaţie, sedentarism, dar şi de moştenirea genetică. „Boala hemoroidală e o consecinţă a vieţii moderne, cauzată de o alimentaţie săracă în fibre, bogată în proteine şi lipide. În plus, oamenii sunt sedentari şi puţin preocupaţi pentru a avea un scaun pe zi”,  spune dr. Doru Gavrilă, medic internist.

Citeste si:
  • Constipație
  • Moștenirea genetică
  • Sarcina
  • Îmbătrânirea
  • Diareea
  • Obezitatea.
  • Statul pe scaun mult timp
  • Abuzul de laxative
  • Mâncarea picantă sau sărată

Simptomele

”Aveti hemoroizi daca simtiti o excrescenta la nivelul sfincterului anal (sangele se depoziteaza in aceste dilatatii venoase). Senzatia de usturime, durerea locala, accentuata inainte de defecatie si calmata dupa aceasta, sunt simptome ale hemoroizilor. Perioadele de constipatie alterneaza cu cele de diaree, iar senzatia de tensiune se simte puternic in regiunea anala.”, a adăugat medicul.

Mușețelul, un tratament natural pentru hemoroizi

Chamomile-tea

Mușețelul are multiple proprietăți curative, este tonic, digestiv, antireumatic și digestiv. Este foarte eficient și în ameliorarea hemorozilor. Iată patru remedii anti-hemorizi cu mușețel

Remediul# 1: Mușețel și trandafiri

Acest unguent este foarte eficient în tratarea hemorozililor. Pune într-un borcan 250 de mililitri de ulei de germeni de grâu, 10 grame de mușețel pulbere și 2 petalele de trandafiri și fierbe la foc lent timp de o oră. Strecoară și apoi amesteă cu 20 de grame de ceară de albine și 20 de grame de lanolină. Acest unguent ar trebui să fie păstrat într-un recipient steril (cu apă fiartă caldă) până la răcire. Odată ce devine solid se aplică pe hemoroizi în fiecare zi până dispare durerea.

Remediul # 2: Ulei de mușețel

Cumpără de la farmaciile naturiste o sticlă de ulei de mușețel și aplică pe hemoroizi până dispar simptomele.

Remediul # 3: Infuzie de mușețel

Acesta este un remediu eficient pentru ameliorarea durerii. Mod de preparare: adaugă un pumn de flori de mușețel la 3 litri de apă clocotită și lasă la infuzat 10 minute. Strecoară și adaugă  infuzia în cadă peste apa călduță și stai 15 minute în apă. Repetă zilnic, până dispare durerea.

Remediul # 4: Ceai de mușețel

Acest remediu reduce inflamația anală și oprește hemoragiile. Fierbe o mînă de frunze de mușețel într-un lictru de apă timp de 10 minute. Bea după ce s-a răcit.

Prevenție

Pentru a preveni acesta problema, trebuie mare atentie ca dieta sa fie de asa natura incat sa nu favorizeze aparitia constipatiei. In acest sens, trebuie urmata o dieta bogata in fibre (fructe, legume, cereale)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.