Sari la conținut

Pe litoral este mobilizare generală. Decizia autorităților după scandalurile cu salvamarii

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
peste 2.500 de turişti au ajuns la camera de gardă

Pe litoral este mobilizare generală. Decizia autorităților după scandalurile cu salvamarii este fără precedent. Vremea nefavorabilă, vântul și curenții mării au făcut numeroase victime în rândul celor care nu ascultă de recomandarile salvamarilor. Bilanțul săptămânii este unul targic, opt persoane decedate în valurile mării.

Pe litoral este mobilizare generală. Poliția și jandarmii se alătură salvamarilor

Persoanele care nu ştiu să înoate mai deloc, dar îşi asumă riscuri, sunt cele mai expuse la înec, deoarece intră repede în panică în faţa pericolului, spune coordonatorul de salvamari Gabriel Culea. Dar, spune el, curentul de apă din Marea Neagră poate învinge şi cei mai performanţi înotători.

Sunt prezente pe litoral mai multe echipe mixte de poliţişti şi jandarmi pentru a-i ajuta pe salvamari.

Săptămâna aceasta, opt persoane s-au înecat şi au izbucnit şi câteva conflicte între grupuri de turişti şi salvamari, din cauza nerespectării interdicţiei de a intra în apă.

Pe litoral este mobilizare generală. Sirenele ambulanțelor SMURD s-au auzit mai des ca oricând

Sirenele ambulanțelor SMURD s-au auzit mai des ca oricând în această vară, în ultima săptămână, când s-au semnalat aproape 20 de apeluri pentru pericol de înec pe plajele din Mamaia, Eforie, Costinești sau Vama Veche.

Cinci persoane nu au mai putut fi salvate, dar numărul victimelor este mai mare dacă luăm în calcul faptul că un bărbat a făcut infarct în timp ce se scălda, un altul a decedat ulterior la spital, iar alte două persoane sunt căutate în mare de salvatori de peste 48 de ore.

Polițiștii au intervenit la 23 de apeluri de urgență 112 care sesizau nerespectarea indicațiilor salvamarilor și au aplicat 16 amenzi.

Poliția este în alertă pe litoral

Agent-șef adjunct Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța:

”Dorim să transmitem constănțenilor și turiștilor faptul că suntem aici și că ne preocupă în permanență siguranța voastră. Facem un apel către toți cei aflați în stațiunile de pe litoralul Mării Negre să respecte indicațiile salvamarilor și semnificația steagului roșu arborat.”

 

Polițiștii desfășoară în aceste zile acțiuni cu rol preventiv pe plaje. Aceștia au fost nevoiți să aplice și amenzi. Nerespectarea indicațiilor salvamarilor constituie contravenție și se sancționează cu amenzi de la 500 la 1.000 de lei.

Respectaţi recomandările salvamarilor şi semnificaţia steagurilor arborate, pentru a evita tragediile atunci când marea este agitată şi există pericol de înec! Este apelul făcut din nou de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, ai Jamdarmeriei şi Poliţiei din Constanţa, după ce în ultimele zile, mai mulţi oameni au murit din această cauză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.