Sari la conținut

Pedeapsa primită de femeia care a lipit afișele cu „STOP CORUPȚIA ÎN MEDICINĂ!”

Din cuprinsul articolului

Săptămâna trecută mai multe afișe au fost împânzite în Timișoara unde erau denunțate cu nume, prenume și suma oferită drept șpagă la Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara. Femeia care a apelat la această metodă de damascare a corupției în medicină nu a rămas nepedepsită.

Mai multe imagini cu afișe care au fost lipite pe stâlpi și prin care era denunțată corupția de la Medicină au ajuns virale pe internet. „Stop corupției din stomatologie în UMF Timișoara”, se arată pe afișul pe care, în dreptul unor nume, apar și mai multe sume în euro.

Surse din cadrul Poliției Locale Timișoara au declarat că afișele au fost lipite de o femeie, care a și fost amendată pentru fapta sa. Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara, Daniela Seracin, a confirmat informația, susținând că femeia care a lipit afișele a fost amendată în baza Legii 61/1991.

„Polițiștii locali au depistat, în seara zilei de 06.02.2023, în jurul orei 23.45, pe strada Hector, o femeie de 58 de ani, care lipea afise cu diverse înscrisuri, în locuri publice, pe stâlpii de iluminat, prin care se aduce atingere onoarei și demnității unor persoane, motiv pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale cu 600 lei, conform Legii 61/1991 republicată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Daniela Seracin, potrivit Adevărul.

„Hârtia suportă orice”

Decanul Facultății de Stomatologie din cadrul UMF Timișoara, Meda Negruțiu, al cărei nume apărea pe afișele lipite pe stâlpii din Timișoara a declarat că „o hârtie lipită pe un stâlp nu îi spune nimic”.

„Hârtia suportă orice. Oricine poate scrie orice. Atâta timp cât nu există nicio plângere, nici din partea studenților, nici din altcuiva care să fie înregistrată la facultate sau undeva, o hârtie lipită pe un stâlp mie nu-mi spune nimic. Dorm foarte bine. Colegii mei la fel. Nu fac comentarii și contra-comentarii la o hârtie lipită pe un stâlp. Cine face astfel de hârtii trebuie să și le asume”, a declarat decanul Facultății de Stomatologie.

În privința persoanei care a lipit afișele incriminatoare, Meda Negruțiu a spus că nu o interesează cine este autorul.

În anul 2019, în zona Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Timișoara au apărut afișe în care se cere, prin mesaje în limba engleză oprirea corupției din Universitatea de Medicină.

Ultimul mare scandal de corupție de la Universitatea de Medicină din Timișoara a avut loc în urmă cu 10 ani. Atunci un profesor a fost arestat și condamnat ulterior, cu acuzația că primea între 100 și 300 de euro pentru promovarea unui examen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel