Sari la conținut

Pensionar la 29 de ani. Daniel împărtășește cele cinci lucruri care l-au ajutat să se pensioneze anticipat și să obțină libertatea financiară

pensie
Sursă foto: Getty Images

Daniel George este un tânăr de 29 de ani, care a reușit să se pensioneze anticipat și să își atingă independența financiară. Aceasta și-a prezentat povestea de succes în publicația Business Insider, carea verificat și veridicitatea documentelor puse la dispoziție de tânărul de 29 de ani.

”La 29 de ani am ajuns la independența financiară pentru a mă pensiona anticipat.

După ce am terminat doctoratul la 24 de ani în 2018, am lucrat la Google X, conducând un proiect pe IA (inteligență artificială) pentru proiecte secrete în faza incipientă. În 2020, am plecat pentru un rol de VP la JP Morgan și am rămas în firmă până în 2023.

Începând cu doar 1.000 de dolari în 2017, mi-am investit agresiv veniturile în acțiuni și am depășit primul milion de dolari la 20 de ani. Până în 2023, cheltuielile mele anuale în SUA au devenit mai puțin de 2% din investițiile mele, așa că mi-am părăsit locul de muncă.

Nu trebuie să-mi fac griji că voi fi nevoit să câștig din nou un salariu, astfel pot lucra la ceea ce mă pasionează cel mai mult. Îmi petrec timpul construind startup-ul meu, ThirdEar AI, un proiect de IA care oferă ajutor și sugestii în timp real fără solicitări”, povestește antreprenorul pentru sursa citată.

„Iată modalitățile prin care am reușit să mă pensionez la 29 de ani:

1. Evitați datoria educațională

„Am crescut în Kerala, India, unde părinții mei câștigau mai puțin de 20.000 de dolari pe an. Nu mi-aș fi putut permite o educație universitară în SUA sau nici măcar să merg la colegii private din India fără a lua un împrumut. Așa că am decis să studiez într-un colegiu guvernamental din India, care este mult mai ieftin.

Am studiat din greu pentru un test pe care studenții din India îl susțin în fiecare an pentru admiterea la facultate. Am fost clasat printre primii 0,1% și am ajuns să studiez ingineria și fizica la India Institute of Technology Bombay, o universitate publică de top din India. Întregul cost a fost de numai aproximativ 1.200 dolari pe an, inclusiv școlarizarea, locuința și mâncarea.

În loc să iau împrumuturi pentru a urma un master, am aplicat direct pentru un doctorat, program la Universitatea din Illinois din Urbana-Champaign.

M-am mutat în Illinois în 2015. În doi ani, am primit gratuit un master. După doar un an, mi-am terminat doctoratul, devreme la 24 de ani.

Întreaga mea educație nu m-a costat nimic în general. Nu aveam nevoie decât de jumătate din bursa primită pentru a acoperi costurile de trai; venitul rămas a fost cu mult mai mult decât costul diplomei mele de licență.

investitorii
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

2. Investește agresiv în acțiuni când ești mai tânăr

Am făcut și un venit secundar în timpul doctoratului, lucrând cu jumătate de normă și făcând stagii la companii de tehnologie. Cei mai mulți bani pe care i-am câștigat au rămas inițial într-un cont bancar, câștigând dobândă neglijabilă. În ultimul an de doctorat, am început încet să cumpăr acțiuni.

Am învățat mai multe despre investiții. Când am început să lucrez cu normă întreagă la Google X, am început să investesc toate economiile mele. Am cheltuit mai puțin de 10% din remunerația mea la Google X și am investit fiecare dolar după taxe pe bursă – în principal acțiuni tehnologice. Nu am investit în altceva decât în ​​acțiuni și nu am păstrat economii de numerar.

Cu cât investiți mai devreme, cu atât mai bine datorită creșterii exponențiale combinate. Cu toate acestea, această creștere este cuplată cu mult risc și volatilitate.

Când ești tânăr și muncești, poți face față riscurilor și volatilității pieței, deoarece ai un venit din locul de muncă și costuri de trai mai mici.

3. Lucrați în orașe scumpe la început, dar nu vă instalați în ele pe termen lung

În San Francisco, New York și Seattle, remunerația pentru multe locuri de muncă poate fi mult mai mare. Acest lucru nu ajută de obicei la economisire, deoarece costul vieții acolo este, de asemenea, ridicat.

Mutarea în aceste orașe la începutul carierei, când nu aveți prea multe cheltuieli, înseamnă că puteți profita din plin de acest venit mare pentru a vă accelera rapid economiile.

Când am început să lucrez la Google X în Mountain View, California, am câștigat aproximativ 270.000 USD pe an. Am împărțit un apartament frumos cu prietenii, am mâncat majoritatea meselor la birourile Google și nu am avut alte cheltuieli majore, așa că am cheltuit mai puțin de 10% din venituri.

În cele din urmă, atunci când doriți să vă stabiliți, puteți multiplica valoarea economiilor dvs. mutându-vă în locuri unde cheltuielile de trai sunt semnificativ mai mici”.

4. Învățați să negociați salariul

Pentru primul meu loc de muncă la Google X, am primit o ofertă imediat după absolvirea facultății și am acceptat-o imediat.

Aveam prieteni care s-au alăturat la un rol de nivel mai mic decât mine, fără doctorat, dar care primeau un salariu triplu față de acțiuni, deoarece au negociat arătând la Google contraoferte de la alte companii.

Când JPMorgan m-a abordat în legătură cu un loc de muncă câțiva ani mai târziu, am avut o mare influență, deoarece m-am asigurat că primesc mai multe oferte de la companii de tehnologie și fonduri de acoperire. De asemenea, am investit ceva timp pentru a învăța despre strategiile de negociere.

Am profitat de alte oferte, am evitat cifrele specifice atunci când am discutat despre așteptările salariale și am analizat toate aspectele pachetului meu salarial la interviurile de la JPMorgan. Mi-am negociat bine salariul și am obținut aproape dublul compensației inițiale pe care mi-au oferit-o.

5. Găsiți un partener care are obiective similare

Eu și soția mea ne-am cunoscut la Google X. Aveam aproximativ aceeași vârstă și amândoi făcusem doctorate în inteligență artificială. Aveam venituri similare și fiecare dintre noi avea economii aproximativ egale, investite în conturi de acțiuni separate.

Împărtășim aceeași mentalitate în ceea ce privește cheltuielile și investițiile, împărțindu-ne cheltuielile în mod egal. Amândoi ne bucurăm de un stil de viață minimalist de nomazi digitali, prețuind călătoriile și experiențele în detrimentul deținerii de bunuri materiale scumpe, motiv pentru care am putut să mă pensionez mai devreme.

Dacă îți dorești unul, găsirea partenerului potrivit este unul dintre cei mai importanți factori pentru fericirea și succesul tău pe termen lung”, și-a încheiat povestea tânărul pensionar de 29 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel