Sari la conținut

Pensionarii care vor avea pensia recalculată anual. Câți ani de muncă au?

pensie
Sursă foto: Biz

Pensionarii militari vor fi supuși unei ajustări constante a pensiilor dacă un proiect de act normativ (PL-x 262/2024) va fi aprobat de parlamentari. Aceștia vor fi cei mai privilegiați pensionari din România.

Pensionarii militari vor avea parte de o indexare constantă a pensiilor dacă un proiect de reglementare (PL-x 262/ 2024) va fi aprobat de parlamentari.

Astfel, de fiecare dată când soldele cresc, pensionarii militarii vor primi, la rândul lor, o creștere de pensie. Pensia se va recalcula de fiecare dată când cresc soldele. Acestea pot crește și o dată pe an

„Prin derogare de la dispozițiile art.60 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, partea din pensie corespunzătoare soldei de grad/salariului gradului profesional se actualizează permanent potrivit soldei de grad/salariului gradului profesional a cadrelor în activitate și se aplică și pentru recalcularea pensiilor aflate în plată la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență”, se arată într-un document al Camerei Deputaților. Și asta pentru că „sunt diferențe inechitabile în raport cu funcția și vechimea în funcție a personalului în rezervă și retragere”

pensie
Sursă foto: Ziarul de Iași

Pensiile militare ar putea fi indexate permanent

În plus, ducumentul mai prevede că „în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență, Casa de pensii sectorială reactualizează toate pensiile aflate în plată în conformitate cu dispozițiile prevăzute la art. XII1 din prezenta ordonanță de urgență”.

Când se pensionează militarii?

(2) Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă la miliari, prevăzută la alin. (1) lit. a), este de 60 de ani, subliniează NewsWeek. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel