Pentru bărbați. Cât de mult contează ”mărimea”?

Pentru bărbați. Cât de mult contează ”mărimea”?
Pentru bărbați. Cât de mult contează ”mărimea”?

Miturile legate de dimensiunile organului sexual masculin atribuie bărbaţilor cu dotări genitale considerabile mai multă putere, virilitate şi o capacitate mai mare de perpetuare a speciei. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, afirmă specialiştii în sexologie. Capacitatea de procreare nu depinde de dimensiunea penisului, însă lungimea organului genital joacă un rol important în satisfacerea partenerei.

Specialiştii precizează că mărimea contează mai mult pentru bărbaţi decât pentru femei. Penisul în erecţie trebuie să aibă un pic mai mult de 10 centimetri, pentru ca femeia să ajungă la orgasm.

Studiile internaţionale arată că lungimea medie a unui penis aflat în erecţie este de 12-17 cm, iar circumferinţa, de 11-12 cm. Calitatea actului sexual, spun specialiştii, depinde şi de dimensiunile anatomice ale partenerei.

Totuşi, o mărime sub medie a penisului aflat în erecţie – mai mic de 6 centimetri – reprezintă o malformaţie (micropenis) care poate declanşa probleme destul de grave partenerilor la nivel psihologic, dar care poate fi tratată ulterior.

Studiile arată că dimensiunile penisurilor aflate în erecţie variază în funcţie de naţionalitate. Potrivit unei cercetări realizate de o companie americană producătoare de tratamente urologice, pe primul loc se află francezii, cu o lungime a penisului de 16 cm. Urmează italienii şi ruşii, la egalitate, cu 15 cm, dimensiune de care se apropie şi mexicanii – 14,9 cm.

Pe locul patru, se situează germanii cu 14,4 cm, urmaţi de spanioli – 13,6 cm, japonezi – 13 cm şi americani – 12,9 cm. Pe ultimele trei locuri sunt arabii – cu lungimi ale organelor sexuale de 12,4 cm, indienii – 10 cm şi coreenii – 9,6 cm. Africanii înregistrează o medie cu 1,5 cm mai mare decât dimensiunile unui european. Românii nu au fost incluşi în studiu.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox