Categories: Ştiri sănătate

Pentru cât timp ești imun împotriva coronavirusului, după vaccinare? Când este necesară a treia doză?

Imunitatea împotriva coronavirusului se poate dobândi atât prin vaccinare, cât și prin infectare propriu-zisă, respectiv recuperare. Specialiștii susțin că imunitatea obținută în mod natural este de scurtă durată pentru majoritatea persoanelor, întrucât nivelul anticorpilor scade treptat de la recuperare. Astfel, pentru cât timp ești imun împotriva coronavirusului dacă alegi vaccinarea și, de asemenea, cândva fi necesară a treia doză de vaccin?

A treia doză de vaccin are rolul de a stimula răspunsul imun în fața coronavirusului și producerea de noi anticorpi. Deși anticorpii obținuți prin vaccinare sunt de lungă durată, nivelul optim scade după câteva luni. Astfel, a treia doză ar putea fi necesară în cazul persoanelor care nu mai au un nivel bun de protecție.

De asemenea, a treia doză ar putea proteja mai eficient împotriva noilor variante ale coronavirusului, specialiștii susținând că pot fi mai rezistente la vaccinurile actuale.

Pentru cât timp ești imun împotriva coronavirusului, după vaccinare?

Studiile arată că vaccinurile Pfizer și Moderna oferă suficientă imunitate timp de cel puțin șase luni după vaccinare. Cu toate acestea, experții vorbesc deja de necesitatea unei a treia doze. Potrivit șefului Pfizer, ar putea fi nevoie de o nouă doză, după opt luni de la ultima imunizare.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că „cele mai noi date indică faptul că, probabil, va fi nevoie de un rapel undeva între opt și 12 luni de la primul vaccin, pentru a întări imunitatea”.

Asta înseamnă că persoanele care au primit primele doze de vaccin ar putea avea nevoie de un nou rapel, imediat după septembrie sau octombrie.

CEO-ul Pfizer a mai spus că se lucrează și la „o nouă versiune” a vaccinului Pfizer care va facilita distribuirea și administrarea, potrivit Capital.

Și șeful companiei Moderna, Stéphane Bancel, a invocat posibilitatea unui nou rapel. Pentru persoanele cu cel mai mare risc de boli severe, cum ar fi populația vârstnică și lucrătorii din domeniul sănătății, care au fost vaccinați în decembrie 2020 și ianuarie 2021, Bancel ar recomanda ca un nou rapel pentru întărirea imunității să aibă loc în septembrie.

 

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

14 minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

43 de minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

o oră ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

3 ore ago

Citeste si: