miercuri, septembrie 28, 2022

Imunitatea împotriva coronavirusului se poate dobândi atât prin vaccinare, cât și prin infectare propriu-zisă, respectiv recuperare. Specialiștii susțin că imunitatea obținută în mod natural este de scurtă durată pentru majoritatea persoanelor, întrucât nivelul anticorpilor scade treptat de la recuperare. Astfel, pentru cât timp ești imun împotriva coronavirusului dacă alegi vaccinarea și, de asemenea, cândva fi necesară a treia doză de vaccin?

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

A treia doză de vaccin are rolul de a stimula răspunsul imun în fața coronavirusului și producerea de noi anticorpi. Deși anticorpii obținuți prin vaccinare sunt de lungă durată, nivelul optim scade după câteva luni. Astfel, a treia doză ar putea fi necesară în cazul persoanelor care nu mai au un nivel bun de protecție.

De asemenea, a treia doză ar putea proteja mai eficient împotriva noilor variante ale coronavirusului, specialiștii susținând că pot fi mai rezistente la vaccinurile actuale.

Pentru cât timp ești imun împotriva coronavirusului, după vaccinare?

Studiile arată că vaccinurile Pfizer și Moderna oferă suficientă imunitate timp de cel puțin șase luni după vaccinare. Cu toate acestea, experții vorbesc deja de necesitatea unei a treia doze. Potrivit șefului Pfizer, ar putea fi nevoie de o nouă doză, după opt luni de la ultima imunizare.

Te-ar mai interesa: Condimentul care luptă cu infecții grave: Clostrid...

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că „cele mai noi date indică faptul că, probabil, va fi nevoie de un rapel undeva între opt și 12 luni de la primul vaccin, pentru a întări imunitatea”.

Asta înseamnă că persoanele care au primit primele doze de vaccin ar putea avea nevoie de un nou rapel, imediat după septembrie sau octombrie.

CEO-ul Pfizer a mai spus că se lucrează și la „o nouă versiune” a vaccinului Pfizer care va facilita distribuirea și administrarea, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Și șeful companiei Moderna, Stéphane Bancel, a invocat posibilitatea unui nou rapel. Pentru persoanele cu cel mai mare risc de boli severe, cum ar fi populația vârstnică și lucrătorii din domeniul sănătății, care au fost vaccinați în decembrie 2020 și ianuarie 2021, Bancel ar recomanda ca un nou rapel pentru întărirea imunității să aibă loc în septembrie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private