duminică, iunie 13, 2021

Imunitatea împotriva coronavirusului se poate dobândi atât prin vaccinare, cât și prin infectare propriu-zisă, respectiv recuperare. Specialiștii susțin că imunitatea obținută în mod natural este de scurtă durată pentru majoritatea persoanelor,

întrucât nivelul anticorpilor scade treptat de la recuperare. Astfel, pentru cât timp ești imun împotriva coronavirusului dacă alegi vaccinarea și, de asemenea, cândva fi necesară a treia doză de vaccin?

A treia doză de vaccin are rolul de a stimula răspunsul imun în fața coronavirusului și producerea de noi anticorpi. Deși anticorpii obținuți prin vaccinare sunt de lungă durată, nivelul optim scade după câteva luni. Astfel, a treia doză ar putea fi necesară în cazul persoanelor care nu mai au un nivel bun de protecție.

De asemenea, a treia doză ar putea proteja mai eficient împotriva noilor variante ale coronavirusului,

specialiștii susținând că pot fi mai rezistente la vaccinurile actuale.

Pentru cât timp ești imun împotriva coronavirusului, după vaccinare?

Studiile arată că vaccinurile Pfizer și Moderna oferă suficientă imunitate timp de cel puțin șase luni după vaccinare. Cu toate acestea, experții vorbesc deja de necesitatea unei a treia doze. Potrivit șefului Pfizer, ar putea fi nevoie de o nouă doză, după opt luni de la ultima imunizare.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că „cele mai noi date indică faptul că, probabil, va fi nevoie de un rapel undeva între opt și 12 luni de

la primul vaccin, pentru a întări imunitatea”.

Asta înseamnă că persoanele care au primit primele doze de vaccin ar putea avea nevoie de un nou rapel, imediat după septembrie sau octombrie.

CEO-ul Pfizer a mai spus că se lucrează și la „o nouă versiune” a vaccinului Pfizer care va facilita distribuirea și administrarea, potrivit Capital.

Și șeful companiei Moderna, Stéphane Bancel, a invocat posibilitatea unui nou rapel. Pentru persoanele cu cel mai mare risc de boli severe, cum ar fi populația vârstnică și lucrătorii din domeniul sănătății, care au fost vaccinați în decembrie 2020 și ianuarie

2021, Bancel ar recomanda ca un nou rapel pentru întărirea imunității să aibă loc în septembrie.

 

Ultimele stiri

Parteneri