luni, martie 27, 2023

Valul 4 a cauzat o presiune imensă asupra sistemului sanitar din România. Din cauza contagiozității crescute a variantei Delta, numărul infectărilor a crescut abrupt, înregistrând cele mai negative valori de până acum, de la debutul pandemiei. 

Varianta Delta afectează atât adulții, cât și tinerii de toate vârstele, ceea ce o face extrem de periculoasă. Medicii au sesizat deja o schimbare în simptomatologia COVID, care are un debut abrupt, dar și în patologia post-COVID, în care pacienții rămân cu anumite tulburări hematologice.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Deși numărul cazurilor a scăzut în ultimele zile, acest lucru este doar aparent, susține Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul de Interne.

Presiunea va fi simțită și în următoarele săptămâni

Numărul de noi cazuri de COVID a scăzut în ultimele zile, dar impactul asupra sistemului sanitar se va simți și în următoarele două-trei săptămâni, a explicat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, care a făcut din nou apel la populație să se vaccineze.

Nu trebuie să ne păcălească scăderea numărului cazurilor, pentru că din urmă vin cazurile care au fost și impactul pe sistemul sanitar continuă.

Deci, cel puțin încă două-trei săptămâni putem să ne așteptăm la un număr semnificativ de cazuri în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de primiri urgențe.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Pot să spun că speranța noastră mare este ca un număr cât mai mare din populația României să se vaccineze, dintre cei care nu s-au vaccinat până acum, ca să prevenim și alte situații asemănătoare situației în care ne aflăm acum, în viitor.

Deci, încă ne așteptăm la un impact serios, care să continue cel puțin două-trei săptămâni, asupra sectorului sanitar”, a declarat Raed Arafat, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

Și interesul românilor pentru vaccinare a scăzut. Numărul de doze administrat – 78.500 și numărul persoanelor care au făcut prima doză – aproape 46.700 reprezintă mai puțin de jumătate față de recordul înregistrat în urmă cu o săptămână. În prezent, doar 36,5% din populația României are schema de vaccinare completă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private