luni, august 2, 2021

Virusul SARS-CoV-2, care cauzează Covid-19, poate rezista ore întregi pe pielea umană, dezvăluie ultimele studii. Iată pentru cât timp ești expus virusului, dacă ajunge pe pielea ta.

Potrivit livescience.com, coronavirusul

poate rezista pe pielea umană o perioadă îndelungată de timp, față de alte virusuri gripale.

Conform studiului efectuat în Japonia, SARS-CoV-2 este viabil pentru o perioadă de până la 9 ore, pe piele. Cu toate acestea, virusul a fost eliminat rapid de formula dezinfectantului de mâini, ceea ce subliniază importanța igienizării mâinilor în mod frecvent și corespunzător. De asemenea, specialiștii au descoperit că virusul are o rată crescută de transmitere prin contact direct, față de alte virusuri.

La începutul pandemiei, cercetătorii au descoperit perioada de timp în care virusul este viabil,

pe diferite suprafețe. Cu toate acestea, cercetarea pe pielea umană a fost limitată de reticența medicilor de a pune în pericol subiecții. Așsadar, specialiștii din Japonia au recoltat mostre de piele, în urma autopsiilor. Pielea umană își păstrează proprietățile pentru încă o zi după deces, motiv pentru care medicii au considerat că testarea este sigură.

Folosind mostrele, ei au descoperit că virusul poate rezista pe pielea umană timp de 9 ore. În cazul în care este amestecat cu un mucus asemănător celui eliberat de tuse, virusul a rezistat pentru aproximativ 11 ore. Cu toate acestea, virusul

a fost înlăturat complet, în aproape 15 secunde, în urma utilizării dezinfectantului. Trebuie menționat că un dezinfectant eficient în eliminarea virusului SARS-CoV-2 trebuie să conțină minim 80% etanol.

Astfel, cercetătorii evidențiază importanța respectării măsurilor sanitare. Dezinfectarea frecventă a mâinilor este cea mai sigură metodă prin care poți reduce riscul de infectare directă.

 

Ultimele stiri

Parteneri