miercuri, iunie 29, 2022

Pentru creier. Neurologii susțin că îmbătrânirea prematură a creierului poate fi prevenită dacă oamenii dorm suficient, dacă citesc și comunică.

‘Prevenția îmbătrânirii creierului e posibilă la persoane sănătoase. Nu există un remediu unic care să ne ofere garanția că vom îmbătrâni cu creierul mai târziu. Complexitatea vieții fiecăruia trebuie ajustată, trebuie să ne alocăm timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, să avem o viață emoțional cognitivă echilibrată, fără exces de emoții.

Te-ar mai interesa: Amenințări cu bombă la un spital din Transilvania....

Să nu plonjăm complet într-o activitate care nu presupune interacțiune umană. Dacă pe parcursul zilei avem numai activitate pe e-mail, la calculator, fără dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezintă un potențial pericol. Apoi, alimentația e fundamentală, trebuie să mâncăm la timp și echilibrat, e nevoie de alimentație sănătoasă”, a declarat, într-o conferință de presă, președintele Societății de Neurologie din România, Dafin Mureșanu.

Acesta a spus că și cititul ajută creierul, la fel și comunicarea cu alte persoane.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: încă două cazuri, descoperite în...

Pentru creier

„Să nu ne abandonăm în fața televizorului, să mai citim o carte, să avem interacțiuni care să ne aducă la un nivel de deconectare foarte bună. Interacțiunea, comunicarea interumană, nu solitudinea, este foarte importantă”, a completat Dafin Mureșanu.

El a enumerat și alți factori care afectează creierul.

‘Dacă vrem să încetinim procesul de îmbătrânire trebuie avut grijă de creier în condițiile în care îmbătrânirea organismului ține de modul în care îmbătrânește creierul. Există un cumul de factori care pot genera îmbătrânirea cerebrală precoce, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de alcool, suprasolicitarea intelectuală, stresul’, a menționat Dafin Mureșanu.

Te-ar mai interesa: Ce semne prevestesc un atac cerebral și cu o lună ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private