Sari la conținut

Performanțele intelectuale depind de câteva reguli simple! Tu le respecți?

Performanțele intelectuale depind de câteva reguli simple!Atunci când suntem obosiți nu putem reține informațiile, iar receptivitatea cerebrală este afectată dacă nu dormim 7-8 ore noaptea. Mai mult, un creier surmenat nu reușește să sorteze datele importante de ceea ce ar fi necesar să uite.

De asemenea, somnul piedut în timpul săptămânii nu poate fi recuperat dacă dormim mai mult sâmbăta și duminica.

Pentru a avea performanțe intelectuale mai bune trebuie deci să respectăm câteva reguli.

Îmbătrânirea celulară are, în bună măsură, legătură cu radicalii liberi, iar vitaminele joacă un rol foarte important în menținerea unei minți agere.

Mărirea aportului de legume și fructe bogate în betacaroten, vitamina C și vitamina E ajută la conservarea sănătății creierului.

Cele mai bune surse în acest sens sunt citricele, afinele, morcovii, broccoliul, tomatele, uleiurile vegetale, nucile, germenii de grâu.

Citeste si:

De asemenea, pentru o mai bună dezvoltare cerebrală și o comunicare la nivelul neuronilor ar trebui să consumăm mai mult pește, respectiv soiuri care conțin cantități mari de acizi grași polinesaturati și omega-3.

Substanțele nocive din fumul de țigară afectează abilitatea creierului de a procesa informațiile în mod adecvat, sabotează capacitatea de memorare vizuală și verbală.  

În ceea ce privește consumul de cafea, abuzul poate genera probleme la nivelul sistemului nervos central.

Anxietatea, nervozitatea, insomnia sunt stări care împiedică informația să se fixeze în creier.

Este știut faptul că activitatea fizică ajută la eliberarea de hormoni ce contribuie la regenerarea celulelor cerebrale.

În același timp, mișcarea determină scăderea riscului de hipertensiune arterială, care contribuie la degradarea capacității de memorare. 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.