marți, septembrie 28, 2021

Un simplu gest, cum ar fi scrierea unor mesaje pe telefonul mobil, poate părea la prima vedere inofensiv, însă este foarte periculos, au descoperit nişte cercetători.

În studiul publicat în Surgical Technology

International, specialiştii au descoperit că scrierea mesajelor adaugă până la 50 de kilograme presiune pe coloană.

Ortopedul Kenneth Hansraj spune că pierderea curbei naturale a coloanei vertebrale adaugă din ce în ce mai multă presiune şi supune coloana la stres. “Nu va mai trece mult până când pacientul va necesita o operaţie de îndreptare a coloanei.” spune medicul.

Poziţia corpului ne spune foarte multe lucruri despre sănătatea noastră. În momentul în care trimitem mesaje, gâturile noastre se apleacă din ce în ce mai mult spre telefonul mobil fără să ne dăm seama.

Experţii au făcut nişte calcule, unde au descoperit că în momentul în care adolescenţii vor termina facultatea vor aduna deja peste 10 000 de ore în care au stat aplecaţi deasupra telefonul mobil.

În studiul său, Hansraj a calculat diferitele unghiuri şi poziţia corectă care nu produce niciun fel de stres.

texting

La 0 grade înseamnă  că acea persoană are o poziţie corectă. Atunci când urechile şi umerii sunt aliniaţi pe acelaşi plan. La fiecare 15 grade, presiunea creşte, iar coloana pare a fi presată de aproape 27 de kilograme. La 30 de grade, aproape 40, iar la 60 de grade, individul cară

50 de kilograme în spate, asta doar din cauza poziţiei defectuase a gâtului.

Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm telefoanele mobile din viaţa noastră, ci trebuie să avem grijă la poziţia corpului şi să limităm folosirea tabletelor sau a telefoanelor cât mai mult cu putinţă.

Ana Maria N.

Ultimele stiri