vineri, iulie 30, 2021

Pericol în spital. Dr. Adina Alberts trage un semnal de alarmă referitor la pericolele care te pândesc în spitalele din România, în urma evenimentelor recente și a neregulilor din secțiile ATI care au ieșit la iveală. 

Medicul estetician susține că ești în pericol permanent atunci când te internezi în spital.

”Pacienți omorâți în spitalele din România?!?! Este ceva ce cu greu aș fi putut concepe…Pentru că nu pot să cred că un confrate s-ar putea preta la așa ceva… În urmă cu mai multe luni îmi șoptise o prietenă, manager de spital, că este dezastru în secțiile de ATI, că oamenii mor pe capete luptându-se cu aparatele de intubat. Dozele de medicamente anestezice se termină adesea când “te aștepți mai puțin”, în puterea nopții, iar bieții oameni mor înecându-se cu tuburile alea

de plastic, cu mainile legate de marginile patului. Nici acum nu pot crede o asemenea grozăvie,” a scris dr. Alberts pe pagina de Facebook.

Pericol în spital

Medicul a reamintit de momentul în care a vrut să lucreze voluntar într-un spital suport Covid. Demersurile sale au fost făcute public, însă nu a primit niciun răspuns.
”Vă amintiți cum se văitau medici că sunt surmenați, obosiți, terminați… Probabil că așa și era. Dar nu acceptau ajutor. În calitate de chirurg m-aș fi priceput să dau o mână de ajutor consistentă. Ei bine, nu!, M-am întrebat mereu… Oare de ce,” adaugă

chirurgul estetician.

Dr. Adina Alberts a povestit de cazul unei tinere din Resita, de doar 26 de ani, care a decedat în spital într-un mod suspect. Mama ei susține că a fost ucisă de malpraxis, și că ar avea dovezi în acest sens.

”Și am ajuns să cred că ceea ce îmi mărturisea prietena mea, manager de spital, era/este , din păcate, realitatea. Evident că nu generalizez. Evident că nu peste tot este așa. Dar în cele mai multe unități sanitare din România domină debandada, lipsa de luciditate, amatorismul și neglijența vizavi de utilități.
EȘTI ÎN PERICOL PERMANENT atunci când te internezi

în spital: ești în pericol să ți se greșească diagnosticul, operație, medicația, să arzi de viu, să explodezi, să te sufoci, să mori de foame, de sete, de frig, de dezgust sau de infarct pentru că o infirmieră țipă la tine,” conchide chirurgul.

Ultimele stiri

Parteneri