Sari la conținut

PERICOL pe litoral, înainte de începerea sezonului estival!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Chiar înaintea începerii sezonului estival, specialiștii sunt în alertă şi prelevează probe de apă din Marea Neagră, care este poluată ăn anumite zone. 

La doar 400 de kilometri distanţă de Constanţa, conținutul de substanțe nocive din apa mării a depășit norma, de 60 de ori. Alarma a fost dată de vice-guvernatorul interimar al Sevastopolului, Evgeniy Gorlov la o ședință a guvernului orașului, potrivit Antena 3 CNN.

Potrivit acestuia, nivelul de substanțe nocive din apa de mare în zona Uhsakova Balka este de 60 de ori mai mare decât ar fi în mod normal.

sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Sezonul estival se deschide pe 16 iunie

Până la deschiderea sezonului estival, experții care prelevează probe din Marea Neagră așteaptă stabilizarea temperaturilor ca apoi să ia din nou probe de pe fundul mării pentru a identifica ce substanțe sunt cele la care este depășită concentrația și care ar fi la nivelul sigur pentru cei care intră în apa mări.

Din cauza creșterii acestor indicatori, care deja se observă, autoritățile vor să analizeze și deversările de deșeuri menajere lichide.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel