Categories: Ştiri sănătate

Pericolul confirmat al virusului Covid-19. Plămânii pot suferi leziuni grave, pe termen lung.

Noile studii, bazate pe autopsii, au confirmat faptul că visurul poate avea urmări substanțiale la nivel pulmonar. Iată cum plămânii pot suferi leziuni grave pe termen lung, cauzate de SARS-CoV-2.

Studiul publicat în The Lancet’s eBioMedicine, efectuat de King’s College London, University of Trieste și International Centre for Genetic Engineering din Italia, a dezvăluit trăsăturile virusului responsabile pentru forma de Covid-19 pe termen lung. Cercetarea a fost preluată de publicația News Medical Life Sciences, care dezvoltă subiectul descoperirilor.Pacienții infectați pot prezenta atât simptome ușoare, cât și simptome severe. Cu toate acestea, unii pacienți manifestă simptome pentru un timp îndelungat, de până la câteva luni, afecțiune numită Long Covid. Această formă se prezintă printr-o stare de oboseală permanentă și dificultăți de respirație ce pot indica leziuni grave.

Ce au descoperit specialiștii?

Cercetătorii au studiat organele a 41 de pacienți care au decedat în urma infecției, la Universitatea din Trieste, Italia. În urma descoperirilor efectuate între februarie și aprilie, cercetătorii au constatat că există leziuni pulmonare vaste în cele mai multe cazuri. Pacienții manifestau o alterare a structurii normale la nivelul plămânilor. De asemenea, au observat că țesutul organelor s-a transformat într-o acumulare fibroasă.

Aproximativ 90% dintre pacienți au prezentat particularități ale virusului, făcând diferența între Covid-19 și pneumonie. Acești pacienți sufereau de coagularea sângelui în interiorul arterelor și venelor din plămâni. De asemenea, o mulțime de celule pulmonare aveau o dimeniune neobișnuit de mare. O singură celulă de acest fel conține mai multe nuclee, rezultate în urma fuziunii dintre mai multe celule.

Astfel, studiul a dezvăluit persistența de lungă durată a genomului viral din celulele respiratorii și din noile celule infectate, de mărime neobișnuită. Prezența celulelor infectate pot cauza schimbări structurale majore ce pot persista timp de săptămâni, sau chiar luni. Această descoperire explică modul în care se manifestă Long Covid.

Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit alte consecințe de lungă durată asupra altor organe.

”Descoperirile sunt promițătoare. Ele arată indică faptul că boala nu este provocată de celulele care mor din cauza infectării cu virusul. Se pare că, de fapt, boala este provocată de celulele anormale care supraviețuiesc perioade lungi de timp în interiorul plămânilor”, susține Mauro Giacca, profesor la King’s College London.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: