Din cuprinsul articolului
Fructele și legumele nu trebuie să lipsească de pe masă. Acestea trebuie să asigure, zilnic, o multitudine de nutrienți necesari pentru organismul tău. Din nefericire, acestea pot fi compromise și te pot îmbolnăvi dacă nu ești atent.
Fructele și legumele pot fi contaminate cu multe substanțe toxice pentru organismul nostru sau, cu atât mai important, pot conține microorganisme periculoase care, odată ajunse în corp, ne pot îmbolnăvi.
Iată lista substanțelor la care trebuie să fii atent atunci când consumi fructe și legume dacă vrei să fie de origine cât mai sănătoasă.
Conf. Dr. Maria Nițescu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare principalele surse de contaminare.
„Să vorbim puțin despre pericolele prezente în legume/fructe.
Există mai multe categorii de substanțe ce pot contamina produsele vegetale:
Un alt tip de contaminare care poate determina îmbolnăviri acute este reprezentat de contaminarea cu microorganisme patogene (bacterii patogene, virusuri) înainte de recoltare, sau prin manipulare neigienică (contaminare încrucișată, manipulare de către persoane bolnave sau purtătoare sănătoase de bacterii patogene) după recoltare.
În agricultura intensivă se folosesc din ce în ce mai multe substanțe chimice, care în condițiile unei supradozări devin nocive pentru sănătate. Dintre aceste substanțe amintim:
Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…
Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…
Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…
Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…
Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…
Un pensionar a fost șocat să afle că, după 27 de ani de muncă în…