Categories: Ştiri sănătate

Klaus Iohannis: Conflictul declanșat împotriva Ucrainei afectează fundamental securitatea europeană

Președintele Klaus Iohannis a susținut, în cadrul unei declarații, că agresiuea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental securitatea europeană.

Tot mai multe state privesc acest conflict precum o amenințare majoră. Președintele României, Klaus Iohannis, dezvăluie părerea sa despre acest război.

„O amenințare pentru securitatea europeană”

Agresiunea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental și în mod dramatic securitatea europeană, a afirmat astăzi președintele României, Klaus Iohannis. El a suținut o declarație alături de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul francez al Apărării, Florence Parly, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

„Agresiunea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental și în mod dramatic securitatea europeană, cea transatlantică și cea globală.

Comunitatea internațională a răspuns unitar și rapid. Au fost luate măsuri substanțiale, pe de o parte, pentru ajutorarea Ucrainei, greu încercate de această agresiune extrem de brutală, în care și-au pierdut viața și au fost răniți și foarte mulți civili. Pe de altă parte, au fost implementate o serie de pachete de sancțiuni foarte dure și extinse la adresa Rusiei și a Belarusului”, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit RRA.

Realizator: La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că aliații din NATO vor continua să ia toate măsurile și deciziile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea tuturor statelor membre, măsuri care vor rămâne însă defensive și proporționale.

230.000 de mii de refugiați au intrat în România

De la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, au intrat în România circa 230.000 de cetățeni ucraineni și au plecat deja spre vestul Europei 170.000. Dintre cei care au rămas în țara noastră 3.000 de ucraineni au solicitat azil. Potrivit datelor oficiale, în prezent, gradul de ocupare a centrelor de cazare al Inspectoratului General pentru Imigrări este de 66%.

Punctele de trecere de la granița cu Ucraina sau Republica Moldova sunt, și astăzi, asaltate de refugiați. De teama războiului oamenii au lăsat în urmă tot și au plecat către țări mai sigure.

 

Recent Posts

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

7 minute ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

27 de minute ago

Patru cutremure într-o zi. Ce cartiere din București sunt mai sigure

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, marţi seară, în judeţul Buzău, la o adâncime…

48 de minute ago

Cel mai frumos loc de pe litoralul românesc. Stațiunea unică în Europa de care mulți români nici nu au auzit

Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc nu a fost încă descoperită…

o oră ago

Un medic de 84 de ani, participant la competiții sportive. Schimbarea pe care a făcut-o la 40 de ani i-a îmbunătățit viața considerabil

Secretul longevității. Joseph Maroon, medic neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh și colaborator…

o oră ago

Cum poți obține banii din Pilonul 2 de pensii de la o rudă decedată. Poți primi toată suma în 10 zile

Cum poți obține banii din Pilonul 2 de pensii de la o rudă decedată. Banii…

2 ore ago

Citeste si: