
Pericolul din fructe și legume. La ce trebuie să fii atent înainte să le consumi dacă nu vrei să te intoxici

Fructele și legumele nu trebuie să lipsească de pe masă. Acestea trebuie să asigure, zilnic, o multitudine de nutrienți necesari pentru organismul tău. Din nefericire, acestea pot fi compromise și te pot îmbolnăvi dacă nu ești atent.
Fructele și legumele pot fi contaminate cu multe substanțe toxice pentru organismul nostru sau, cu atât mai important, pot conține microorganisme periculoase care, odată ajunse în corp, ne pot îmbolnăvi.
Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...
Iată lista substanțelor la care trebuie să fii atent atunci când consumi fructe și legume dacă vrei să fie de origine cât mai sănătoasă.
Conf. Dr. Maria Nițescu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare principalele surse de contaminare.
„Să vorbim puțin despre pericolele prezente în legume/fructe.
Există mai multe categorii de substanțe ce pot contamina produsele vegetale:
Un alt tip de contaminare care poate determina îmbolnăviri acute este reprezentat de contaminarea cu microorganisme patogene (bacterii patogene, virusuri) înainte de recoltare, sau prin manipulare neigienică (contaminare încrucișată, manipulare de către persoane bolnave sau purtătoare sănătoase de bacterii patogene) după recoltare.
Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...
În agricultura intensivă se folosesc din ce în ce mai multe substanțe chimice, care în condițiile unei supradozări devin nocive pentru sănătate. Dintre aceste substanțe amintim:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.