sâmbătă, mai 28, 2022

Pericolul din sânge. Medicii spun că principalul factor de risc pentru creșterea colesterolului poate fi ereditar, însă acesta este, mai degrabă, rezultatul alegerilor alimentare nesănătoase pe care le facem, care pot fi, de altfel, schimbate cu un stil de viață sănătos.

Colesterol nu vine la pachet cu simptome

Un nivel mare de colesterol nu vine la pachet cu simptome, însă un test de sânge este suficient pentru a afla dacă ai sau nu o problemă. Cu toate acestea, dacă apare boala arterială periferică, aceasta poate provoca o serie de simptome.

Te-ar mai interesa: Vor fi amendați românii care nu-și fac analize în ...

Semnele majore care arată nivelul crescut al colesterolului. NU trebuie neglijat

Dr. Healthline spune că simptomele precoce pot include crampe, dureri, oboseală, dureri de picioare în timpul activității fizice.

Pacienții simt senzația de arsură la degetele de la picioare, unghiile se îngroașă, iar degetele capătă o culoare albastră.

Healthline mai spune că apar și alte semne majore care arată un nivel crescut al colesterolului și anume subțierea pielii pe picioare.

De asemenea, este posibil să se formeze ulcerații la nivelul picioarelor care de multe ori nu se vindecă sau se vindecă foarte încet.

Mai mult, persoanele cu colesterol mare dezvoltă un risc major de a face atac de cord sau accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

„Persoanele cu colesterol mare au un risc mai mare de a face un atac de cord, un accident vascular cerebral sau amputații ale membrelor”, avertizează expertul în sănătate, potrivit openaccessgovernment.org.

Cum prevenim creșterea colesterolului

  • Mănâncă cât mai sănătos, dietă ta să cuprindă cât mai multe fructe și legume. Ai grijă la cantitatea de sare pe care o consumi – ideal este să fie cât mai puțînă sare in mâncarea ta
  • Limitează cantitatea de grăsimi animale
  • Menține o greutate corporală optimă
  • Renunta la fumat
  • Limitează cantitatea de alcool
  • Scade nivelul stresului din corp
  • Fă cât mai multă mișcare. Zilnic, nu ocazional.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private