Sari la conținut

Persoanele cu această grupă de sânge fac cel mai adesea diabet

sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

O predispoziție la diabet poate fi, de asemenea, direct legată de grupa de sânge. Medicul oncolog rus Dr. Suna Isakov spune că mulți factori influențează apariția bolilor: alimentația, stilul de viață.

Grupa de sange si diabetul zaharat – care prezinta un risc mai mare

„Se crede ca primul grup de sange (O) este asociat cu un risc mai scazut de a dezvolta boli cardiovasculare, dar este mai susceptibil la infectii virale severe”, explica medicul.

Persoanele cu grupa sanguină doi (A), potrivit expertului, sunt mai predispuse la cancer de stomac, iar cele cu grupele sanguine doi (A) și trei (B) au un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2.

În timpul unei boli virale, organismul nostru produce interferon, care ajută la combaterea bolii. Cea mai activă producție a acestei proteine se găsește la persoanele cu grupa de sânge IV, acest lucru fiind valabil și pentru proprietarii din prima și a doua grupă.

Există o opinie conform căreia persoanele din primul grup sunt mai puțin expuse riscului de boli cardiovasculare decât celelalte. Acest lucru se datorează faptului că au mai puțini agenți protrombotici ai celui de-al optulea factor de coagulare, ceea ce reduce probabilitatea formării de cheaguri de sânge.

Diabet zaharat de tip 2 sau non-insulinodependent – în acest caz, conținutul de hormoni din organism variază de la scăzut la ridicat. Țesuturile corpului uman își pierd sensibilitatea la insulină. Celulele pur și simplu nu răspund la ea, concentrația de glucoză crește. Pacientul crește în greutate, unii diabetici suferă de obezitate.

Cauzele diabetului zaharat la adulți și copii

Medicii nu identifică cauzele exacte ale bolii. Este una dintre bolile multifactoriale. Adică, diagnosticul său este influențat de o serie de cazuri, inclusiv de ereditate. Factorii care provoacă apariția sa includ:

  • Stres emoțional excesiv – stres frecvent sau depresie
  • Alimentație deficitară – consumul de alimente grase și carbohidrați rapizi în cantități mari
  • Prezența excesului de greutate corporală – indicatorul indicele de masă corporală nu trebuie să depășească 30 de unități
  • Diagnosticarea bolilor infecțioase cu complicații ulterioare – rujeolă, rubeolă
  • Predispoziție genetică
  • Tulburare cronică a echilibrului apei în organism
  • Patologii anterioare ale sistemului endocrin – sindromul Itzenko-Cushing sau gușă difuză
  • Prezența leziunilor și a bolilor cronice ale pancreasului – chisturi, pancreatită, scleroză vasculară și calcificare a glandei

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel