luni, noiembrie 28, 2022

Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este o afecțiune comună care este ușor de tratat. Un nou studiu a descoperit că persoanele cu tulburări de alergie au un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune decât alții.

Afecțiunea apare atunci când presiunea la care sângele trece prin vase și artere este prea mare. Dacă afecțiunea nu este tratată, poate duce la un risc crescut de boli de inimă și alte afecțiuni asociate. Date noi sugerează că pacienții cu tulburări de alergie sunt mai susceptibili de a avea afecțiunea și boală coronariană.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Rezultatele au reieșit după o analiză efectuată de National Health Interview Survey pe populația Statelor Unite.

Tulburările alergice analizate le-au inclus pe cele cu:
Astm
• Alergie respiratorie
• Alergie digestivă
• Alergie cutanată.

În timpul studiului, cercetătorii au ajustat parametrii în funcție de vârstă, sex, rasă, fumat, consum de alcool și IMC (indicele de masă corporală).

Autorul principal al studiului, Yang Guo, a spus: „Sunt necesare alte studii de cohortă mari, cu urmărire pe termen lung, pentru a confirma concluziile noastre”.

Deși grupate ca un singur termen, există două tipuri de tensiune arterială: sistolică și diastolică.

Te-ar mai interesa: Misterul celui mai longeviv medic din lume. A trăi...

Tensiunea arterială sistolică este forța la care inima pompează sânge în jurul corpului, în timp ce tensiunea arterială diastolică este rezistența la fluxul de sânge în vasele de sânge.

Singura modalitate prin care o persoană își poate afla tensiunea arterială este măsurarea acesteia.

Tensiunea arterială pentru sănătatea fiecăruia va fi diferită.

Dacă tensiunea arterială a unei persoane este constant prea mare, aceasta poate crește riscul de apariție a mai multor afecțiuni.

Te-ar mai interesa: De ce apar durerile de genunchi și care sunt cele ...

Acestea includ boli de inimă, atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă, boli arteriale periferice, anevrisme de aortă, boli de rinichi și demență vasculară.

Între timp, o investigație recentă a fost întreprinsă cu privire la efectul vaccinului Covid asupra inimii.

Oamenii de știință investighează rapoarte despre indivizi care suferă de o formă de inflamație a inimii cunoscută sub numele de miopericardită, după ce au primit vaccinul.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Cu toate acestea, deși acest lucru poate fi îngrijorător, nu este nevoie să vă faceți griji.

Cercetătorii au spus: „Riscul general de miopericardită pare să nu fie diferit pentru acest grup foarte nou de vaccinuri împotriva COVID-19 decât pentru vaccinurile tradiționale împotriva altor agenți patogeni”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private