joi, august 18, 2022

Anumite persoane, chiar și din domeniul medical, refuză imunizarea împotriva coronavirusului. Principalul motiv este reticența în fața serurilor și a efectelor pe care le pot avea, mai ales pe termen lung. În acest sens, pentru a putea profesa în continuare, personalul medical care nu se va vaccina ar putea suporta costul testării Covid-19.

Personalul medical care nu doreşte să se vaccineze ar putea suporta din propriul buzunar testele anti-COVID, a declarat, astăzi, premierul Florin Cîţu, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

El a răspuns astfel întrebat dacă executivul ia în calcul măsura obligativităţii imunizării anti-COVID în rândul cadrelor medicale sau a angajaţilor care se ocupă de îngrijirea bătrânilor. Florin Cîţu a precizat că în România, în acest moment, rata infectării cu COVID-19 este cea mai mică din Europa.

Personalul medical care refuză imunizarea va suporta costul testării

„ România are astăzi cea mai mică rată de infectare din Europa. În ceea ce priveşte vaccinarea în rândul personalului medical, ştiţi foarte bine că noi avem propunerea ca să fie testaţi cei care nu vor să se vaccineze şi să plătească pentru teste. Asta este propunerea pe care am făcut-o pentru Ministerul Sănătăţii”, declară premierul Florin Cîțu.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

La nivel naţional au fost anunţate astăzi 51 de cazuri noi din peste 27.000 de teste efectuate.

Vaccinarea, singura metodă eficientă de protecție împotriva variantei Delta

Vaccinarea anti-COVID-19 cu serurile disponibile la acest moment asigură un grad important de protecție și în ceea ce privește varianta Delta a coronavirusului, care se transmite mai ușor și a dus deja la creșterea numărului de cazuri în mai multe țări.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

În plus, virusul poate dezvolta noi tulpini – explică specialiștii, care mai subliniază că și dacă apar unele cazuri de infectare la persoane vaccinate formele bolii sunt mult mai ușoare, iar riscul de deces semnificativ mai redus.

Cătălin Ţucureanu, cercetător la Institutul Cantacuzino, spune că protecția oferită de vaccinuri este net superioară celei obținute după trecerea prin boală.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

„Din datele pe care le avem în momentul de faţă, avem vaccinuri încă eficiente şi pe această tulpină și este foarte important ca rata de vaccinare să fie cât mai mare, pentru a limita capacitatea virusului de a se adapta iar și iar.

Ce date avem ne arată că anticorpii dezvoltați în urma vaccinării țintesc mult mai multe părticele ale zonei pe care virusul le folosește pentru a se lega de suprafața celulelor.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Şi atunci, dacă virusul printr-o mutație își modifică o anumită părticică, rămân suficiente populații de anticorpi încât să îl neutralizeze, chiar dacă nu la fel de eficient, dar să îl neutralizeze”, susține Cătălin Țucureanu, conform Rador.

De asemenea, pentru o protecție sporită, experții în sănătate recomandă ca vaccinarea să fie efectuată în schemă completă.

Cu atât mai mult, persoanele care au avut deja COVID sunt sfătuite să se imunizeze indiferent de imunitatea dobândită. Imunitatea obținută prin infectarea cu varianta originală nu este la fel de eficientă în cazul variantei Delta. Drept urmare, riscul de reinfectare cu această variantă este foarte ridicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private