Sari la conținut

Peste 1.000 de medici dentişti oferă consultaţii gratuite

[ File # csp8672562, License # 1868328 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / zurijeta

Peste 1.000 de medici dentişti s-au alăturat din luna martie până astăzi campaniei de educare cu privire la igiena orală “Zâmbeşte România”,.

Aceștia oferă consultații gratuite în cabinetele lor și, în unele cazuri, detartraje gratuite. Rețeaua acoperă deja 30 de judeţe din toate colţurile ţării și va mai crește până în decembrie, când se finalizează campania. Respectând una dintre cele trei reguli de bază ale igienei orale – „Mergi la medicul dentist în mod regulat”, această soluție vine în întâmpinarea celor 69% dintre respondenții unui studiu din 2012 care au declarat că merg la dentist doar atunci când au probleme.

Cum funcționează programul național de consultații stomatologice gratuite?

Persoanele interesate își pot face o programare intrând pe website-ul www.zambesteromania.ro, în secțiunea „Consultații stomatologice gratuite”, alegând județul și orașul; li se vor afișa datele de contact ale cabinetului și un indicator care arată dacă respectivul cabinet oferă și detartaje gratuite, iar programarea se face simplu printr-un telefon direct la cabinet.

În urma unor astfel de vizite, medicii dentişti pot semnala care sunt urgențele și prioritățile în tratamentul dentar, pot explica copiilor care e tehnica de periaj corectă, pot sfătui orice persoană în alegerea periuței și pastei de dinți potrivite; de asemenea, medicii dentiști pot face recomandări în privinţa alimentației pentru menținerea unei danturi sănătoase.

Medicii care doresc să intre în rețea se pot înscrie direct pe website în aceeaşi secțiune.

Părinții și copiii fac cele mai multe vizite

În prima parte a campaniei „Zâmbește România”, peste 10.000 de elevi din clasele I-IV au fost vizitați de medici dentiști pentru a învăța noțiunile de bază pentru o igienă corectă. Tot atunci au aflat și au spus mai departe acasă părinților de vizitele gratuite în cabinete. Prin urmare, multe dintre vizitele la cabinete au fost făcute ca urmare a programului de educație în școli.

Studiul realizat anul trecut în școli din tara2 în cadrul campaniei „Zâmbește România” anunță că 38% dintre copii au placă dentară microbiană semnificativă, fapt ce semnalizează o stare precară de igienă orală.  Placa dentară favorizează apariția cariilor și problemelor gingivale și indică lipsa unei igiene orale corespunzătoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.