Sari la conținut

Peste 10% din femei ar putea fi alergice la spermă. Ce categorii de vârstă sunt cele mai expuse și ce pot face „bolnavele”

Femeile intre 20 de 30 de ani, cele mai afectate de alergia la sperma

Dr. Michael Carroll, specialist în genetică la Universitatea din Manchester, a declarat că tinerele între 20 şi 30 de ani sunt cele mai expuse. Simptomele acestei afecţiuni apar la o oră de la contactul sexual şi sunt identice dermatitei (inflamaţii ale pielii) sau bolilor cu transmitere sexuală.

Astfel, pot apărea mâncărimi, iritaţii, eczeme şi dureri la urinat. În cazuri extreme, afecţiunea poate cauza reacţii alergice fatale.

Boală relativ comună

Dr. Carroll consideră că deşi foarte puţine femei au fost diagnosticate cu această afecţiune, ea este destul de frecventă. Alături de colegi a publicat un studiu potrivit căruia 12 femei dintr-o sută ar putea fi afectate de acest tipn de alergie.

Potrivit cercetărilor făcute de dr. Carroll de vină pentru declanşarea acestei afecţiuni ar fi o componentă a lichidului seminal (glycoproteina care provine din prostată) şi nu celulele spermei. Aceasta înseamnă că cineva care este alergic la sperma unei persoane, este alergic la sperma oricărei alteia, schimbarea partenerilor nefiind o soluţie de rezolvare a problemei.

Citeste si:

Medicii recomandă ca femeile atinse de această afecţiune să recurgă la inseminarea artificială dacă îşi doresc să aibă copii, iar în timpul contactelor sexuale să folosească prezervativul.

 

 

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.