Sari la conținut

Peste 100.000 de decese provocate de supradoze de droguri, produse în SUA

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Numărul deceselor provocate de supradoze de droguri a depăşit 109.000 în SUA, iar aproape 70% dintre acestea implică consumul de opioide sintetice altele decât metadona, în principal fentanil produs ilegal şi droguri analoage fentanilului.

Din perioada ianuarie – iunie 2020 şi până în iulie – decembrie 2022, procentajul deceselor de supradoză în urma consumului de droguri prin fumat în SUA a crescut cu 73,7%, conform informaţiilor publicate de Centrul american pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC). Creşteri importante au fost remarcate în toate regiunile americane, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Sherryyates | Dreamstime.com

Consolidarea şi extinderea serviciilor de sănătate publică şi de reducere a riscurilor pentru a aborda riscul de supradoză prin fumat, dar şi prin alte metode neinjectabile de administrare a drogurilor, ar putea reduce numărul deceselor, conform CDC.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel