Sari la conținut

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

paine
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Paine retrasa de pe piata

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța alimentară și igiena sunt foarte importante pentru a asigura sănătatea populației sale. Ca atare, există multe practici care asigură calitatea produselor alimentare și a produselor alimentare.

În Japonia, de exemplu, o țară care este salutată pentru tehnologia și experimentele sale culinare, peste 100.000 de pachete de pâine feliată au fost rechemate recent după ce producătorul a dezvăluit că „rămășițele de șobolani negri” au fost găsite în două pachete.

Pâine contaminată cu resturi de șobolani, retrasă de pe piață

Nu a existat, însă, prea multă claritate cu privire la prezența de șobolani sau rămășițe de șobolan în alte loturi. Tocmai de aceea, neputând fi stabilită amploarea daunelor aduse pâinii, mii de pachete au fost retrase, iar producătorul și-a cerut scuze.

Potrivit Independent, compania „Pasco Shikishima” a declarat la începutul acestei săptămâni că a fost începută o investigație pentru a afla cum a fost posibil ca rămășițele șobolanilor să intre în două pachete de pâine feliate ale lor.

Compania japoneză a declarat că până acum nimeni nu a declarat că s-a îmbolnăvit după ce a consumat „pâine albă Chojuku feliată”.

„Am dori să ne cerem scuze profund pentru că am cauzat probleme clienților și clienților noștri”, se arată în declarația sa oficială, după cum se menționează în raportul Independent.

Se pare că fabrica din Tokyo, unde are loc producția de pâine, și-a „suspendat funcționarea” momentan și a fost deschisă o anchetă.

„Vom consolida sistemul nostru de management al calității pentru a ne asigura că nu va exista o reapariție”, a adăugat compania.

Șobolanii, un pericol pentru sănătate

Șobolanii reprezintă o amenințare pentru sănătate, deoarece pot „răspândi rapid boala”. Pentru că lasă în urmă excremente și urină, răspândesc boli grave.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) afirmă că produsele alimentare care au fost expuse la „mizerie, cum ar fi șobolanii, șoarecii și alte rozătoare”, pot îmbolnăvi o persoană și membrii familiei acesteia.

Ca atare, este important să aruncați astfel de alimente în recipiente de plastic și hârtie. Dacă o cutie sau un borcan este zdrobit, turtit sau bombat sau are „rugină adâncă, crăpături, găuri, perforații sau un sigiliu spart”, ar trebui aruncat imediat și în așa fel încât să nu fie la îndemâna oamenilor sau alte animale. În caz contrar, infecțiile și bolile se pot răspândi.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel