sâmbătă, mai 28, 2022

Aproximativ 1.900 de medici și stomatologi italieni au fost suspendați din asociația profesională a țării.

Motivul?  Nu s-au conformat unei legi care le impune să fie vaccinați complet împotriva COVID-19, inclusiv cu o doză de rapel.

Aceasta înseamnă 0,4% din totalul membrilor, dar federația spune că alți aproximativ 30.000 de membri încă nu și-au finalizat vaccinările. Federația a remarcat că unii dintre ei ar putea să nu încalce legea, deoarece ar fi putut fi testați pozitiv și nu pot primi vaccinul încă sau ar putea avea motive de sănătate pentru care nu pot fi vaccinați. Alții așteaptă până când sunt eligibili pentru a primi o doză de rapel la cel puțin patru luni de la ultima vaccinare.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

„Este o cifră aproximativă care nu reflectă situația reală a lucrătorilor din domeniul sănătății care nu se conformează”, a declarat Filippo Anelli, președintele federației, într-un comunicat.

Italia cere ca toți lucrătorii din domeniul sănătății, profesorii, poliția, membrii forțelor armate și cei care prestează servicii rezidenților din casele de bătrâni să fie complet vaccinați împotriva COVID-19. De asemenea, necesită toate persoanele de 50 de ani sau mai mult să fie vaccinate complet sau recuperate recent de boală pentru a avea acces la servicii de transport public.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Lucrătorii din domeniul sănătății trebuie să primească rapelul pentru a avea schema completă, conform unei legi decretate de guvernul italian luna trecută.

Suspendarea celor nevaccinati de la federația profesională a medicilor „nu este menită să fie punitivă”, a spus Anelli. „Scopul este, așa cum spune legea, de a proteja sănătatea publică și de a menține condiții adecvate de siguranță în acordarea îngrijirii.”

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Pentru a onora sacrificiul pe care medicii italieni l-au făcut în îngrijirea pacienților cu COVID-19, federația enumeră numele tuturor membrilor săi care au murit din cauza virusului, care include până acum 366 de nume.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private