Sari la conținut

Peste 380.000 de europeni s-au alăturat inițiativei pentru renunțarea la fumat

În contextul Zilei Mondiale Antifumat de anul acesta, Comisia Europeană a anunțat că peste 380.000 de europeni s-au alăturat până acum inițiativei pentru renunțarea la fumat „Ex-Fumătorii sunt de neoprit”. Acesta reprezintă un pas important în atingerea obiectivului campaniei lansate în anul 2011, de a ajuta jumătate de milion de persoane să renunțe la fumat până la finalul anului 2013.

Tonio Borg, Comisarul European pentru Sănătate și Protecția Consumatorului, a declarat: Sunt încântat de succesul campaniei Ex-fumătorii sunt de neoprit, succes confirmat de cifrele anunțate astăzi. Promovarea realizărilor ex-fumătorilor, precum și a beneficiilor renunțării la fumat – printre care îmbunătățirea stării de sănătate și economii financiare mai mari – are în mod clar efecte majore asupra oamenilor. Cu ocazia Zilei Mondiale Antifumat, doresc să transmit felicitările mele fiecărui fumător care a început să ia măsurile necesare pentru a renunța la acest obicei”.

Citeste si:

Un număr ridicat de fumători din Uniunea Europeană utilizează iCoach pentru a renunța la fumat. iCoach este instrumentul online digital al campaniei, disponibil gratuit, ce oferă ajutor personalizat pentru renunțarea la fumat, prin intermediul email-ului și al unei aplicații mobile, în fiecare dintre cele 22 de limbi oficiale ale UE. Procentul celor care au renunțat la fumat cu iCoach este de 37%1, reprezentând persoanele care s-au declarat nefumătoare după trei luni de la înscrierea în program.

Un alt succes major înregistrat de Comisia Europeană pe drumul către o Europă „fără fum” este inițiativa „Quit Smoking with Barca”, lansată în decembrie 2012. Până în prezent, peste 72.000 de fani ai fotbalului s-au înscris în program, pentru a renunța la fumat cu sprijinul jucătorilor, antrenorilor și al întregului personal FC Barcelona. Obiectivul „Quit Smoking with Barca” este de a determina 99.000 de fani să se înscrie în program, ceea ce ar însemna ocuparea întregului stadion Camp Nou al clubului de către ex-fumători.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.