Sari la conținut

Peste jumătate din medicii de familie din satele din județul Olt vor ieşi la pensie

Medic de familie
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic de familie la sat

Peste jumătate din medicii de familie din satele din județul Olt urmează să se pensioneze în câțiva ani. Colegiul Medicilor de Familie din judeţ atrage atenţia că situația este alarmantă, în condițiile în care tinerii absolvenți nu sunt atrași de specializarea medicină de familie și cu atât mai mult nu-și doresc o carieră în mediul rural.

Deși se încearcă atragerea medicilor tineri pentru specializarea de familie, totuși situația nu este promițătoare, spune doctorul Mihai Ungureanu, președintele Colegiului Medicilor de Familie Olt.

„Adresabilitatea pacienților către cabinetele de medicină de familie din județul Olt va scădea în perioada următoare, deoarece o mare parte dintre medicii de familie, aproximativ jumătate din ei, se apropie de pragul pensionării. Din păcate, medici tineri care să intre în sistemul de medicină primară în cabinetele de medicină de familie nu avem momentan în județ.

Sunt cinci comune care nu sunt acoperite de cabinete de medicină de familie. Există medici din comunele învecinate care asigură această asistență primară, dar este o situație care se va agrava în perioada următoare și care persistă de mai mulți ani”, a declarat medicul pentru RRA, potrivit rador.ro.

Sursa citată menţionează că, dacă situația nu va fi remediată în viitorul apropiat, pacienții vor fi nevoiți să se deplaseze pe distanțe mari în alte localități pentru a beneficia de servicii de medicină de familie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.