Sari la conținut

Peștele bogat în omega-3 care previne Alzheimer și bolile cardiovasculare

beneficii dorada
sursa foto pixabay
dorada la cuptor

Peștele este unul dintre cele mai comune alimente din gastronomie. Pe lângă faptul că este o carne în general slabă, este și o sursă de nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului.

Printre diferitele tipuri care pot fi găsite, dorada este unul care iese în evidență. Cu o aromă blândă și ușoară, acest pește este bogat în vitamine și minerale, ceea ce îl face un aliat al alimentației sănătoase.

Dorada este un pește care oferă o gamă variată de nutrienți. La fiecare 100 de grame, furnizează aproximativ 92 de calorii, care sunt alcătuite din 1,2 grame de carbohidrați, 19 grame de proteine și 6 grame de grăsimi.

Este bogat în vitamina E, cu 15,80 mg la 100 de grame, și în vitaminele B, în special vitamina B3 (5 mg) și vitamina B12, în cantități comparabile cu cele din carne, ouă și brânză. Pe partea de minerale, conține 40,50 mg de calciu, 0,13 mg de fier, 446 mg de potasiu și 25 mg de magneziu la 100 de grame.

beneficii dorada
sursa foto pixabay

Care sunt beneficiile consumului de dorada

Ajută la pierderea în greutate

Dorada este un pește care are un conținut scăzut atât de grăsimi, cât și de calorii, ceea ce îl face potrivit pentru dietele de control al greutății.

Protejează inima

Acești acizi grași sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului, în special a sistemului cardiovascular și a creierului. Ei ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

În plus, acizii grași omega-3 ajută la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, scad tensiunea arterială și previn formarea cheagurilor de sânge, menținând o inimă sănătoasă.

Previne bolile neurodegenerative

Acizii grași Omega-3 sunt, de asemenea, esențiali pentru dezvoltarea și întreținerea creierului, fiind asociați cu îmbunătățirea funcției cognitive și cu reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Menține pielea sănătoasă

Un alt beneficiu al acizilor omega-3 este acela de a menține pielea hidratată și elastică, prevenind uscăciunea și ridurile. Acestea reduc inflamația la nivelul pielii și promovează o piele mai sănătoasă și mai radiantă.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel