marți, ianuarie 31, 2023

 

Scrumbia de Dunăre, cel mai sănătos pește. Are numeroase beneficii pentru sănătate. Specialiştii au plasat-o pe primul loc în topul celor mai sănătoase şi gustoase soiuri de peşte. Cu un conţinut bogat de acizi Omega 3, calciu şi vitamina D. Cu toate acestea, cercetările privind beneficiile pentru sănătate ale acestui soi de pește, arată că acesta ajută la curățarea vaselor de sânge de colesterol.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Victor Pițurcă. Femeia crește ...

Peștele minune care combate colesterolul. Are efecte miraculoase asupra corpului

Scrumbia de Dunăre este un pește gras, mușchii săi conțin peste 36% grăsime, plină de acizi grași polinesaturați.

Nutriționiștii ne informează că dacă mâncăm scumbie de Dunăre cu uleiuri special presate la rece, precum uleiul de germeni de porumb sau germeni de grâu, carnea de pește ne ajută la curățarea grăsimilor depuse pe vasele de sânge, funcțiile inimii fiind îmbunătățite.

Scrumbia de Dunăre este un pește care își schimbă metabolismul când intră din apa sărată a Mării Negre în apă dulce a Dunării pentru a-și depune icrele. Aparent, același proces de inversare al metabolismului apare și-n organismul nostru dacă mâncăm scrumbie de Dunăre.

Te-ar mai interesa: Medicamentul pentru hipertensiune arterială care î...

Scrumbie de Dunăre, recomandată în diete

Persoanele care doresc să experimenteze efectele benefice ale scrumbiei de Dunăre trebuie să mănânce acest pește timp de trei săptămâni, iar în afară de carne de pește au voie doar legume și fructe. Dieta respectivă este recomandată persoanelor cu diabet de tip B, oamenilor supraponderali și celor cu probleme cardiace.

Dacă totuși nu găsești la magazin scrumbie de Dunăre, poți mânca somon. O cantitate de 100 -150 gr de somon poate oferi organismului nostru peste 90% din necesarul zilnic de vitamina D. De altfel, acizii grași Omega-3, precum cei din peștele gras, cum este somonul, pot avea un rol major în lupta împotriva aterosclerozei, potrivit news-eating.

Te-ar mai interesa: Ai colesterolul mare? Iată 5 moduri surprinzătoare...

Scrumbia de Dunăre, beneficii pentru sănătate

Calciul şi vitamina D din scrumbie ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului osos şi menţine sănătatea oaselor, prevenind mult temuta afecţiune numită osteoropoză. De asemenea, calciul este esenţial şi pentru menţinerea sănătăţii părului şi a unghiilor, prevenind în acelaşi timp formarea cheagurilor de sânge.

Mineralele din scrumbie, care se regăsesc în principal nu în carne, ci în oase şi în piele, au un rol foarte important în toate procesele care asigură funcţionarea corectă a organismului.

Te-ar mai interesa: 6 semne care îți arată că ești în pericol să faci ...

Alte elemente importante din scrumbie sunt acizii graşi Omega 3, grăsimi nesaturate care au puternice efecte antioxidante şi previn apariţia inflamaţiilor în organism, de vină pentru apariţia multor probleme de sănătate, inclusiv cancerul. Aceştia reduc nivelul trigliceridelor, reglează nivelul de colesterol şi previn astfel boli de inimă sau alte afecţiuni cardiovasculare, precum infarctul, ateroscleroza sau accidentul vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Boala periculoasă de care o persoană din zece sufe...

Peștele reduce semnificativ riscul de tromboză

Studiile arată că peştele consumat de cel puţin 2 ori pe săptămână reduce semnificativ riscul de tromboză, osteoartrită şi afecţiuni tiroidiene. De asemenea, peştele sănătos, cum este scrumbia despre care vorbim astăzi, protejează vederea datorită vitaminei A pe care o conţine.

Omega 3 menţinerea creierul sănătos

Datorită acizilor graşi conţinuţi, consumul de scrumbie ajută la prevenirea depresiei, a asteniei de primăvară şi a depresiei postpartum. Şi tot acizii graşi Omega 3 sunt responsabili de menţinerea sănătăţii creierului, prevenind sau încetinind declinul cognitiv şi afecţiunile asociate cu îmbătrânirea, cum este, de exemplu, boala Alzheimer, dar şi tulburările de deficit de atenţie în cazul copiilor, aşa cum este ADHD.

Cercetătorii spun că peştele poate avea un rol important şi în protejarea sănătăţii plămânilor. S-a demonstrat că peşte consumat regulat poate ameliora simptomele astmului şi poate chiar să reducă riscul de apariţie a acestei probleme de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private