vineri, martie 24, 2023
  • Pfizer a declarat că vaccinul său împotriva coronavirusului a fost 100% eficient în prevenirea Covid-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
  • Pfizer intenționează să prezinte noile date despre vaccin la FDA „cât mai curând posibil”, a spus CEO-ul Albert Bourla.
  • Copiii din grupa de vârstă ar putea fi eligibili pentru vaccin înainte de noul an școlar.

Pfizer a declarat miercuri că vaccinul Covid-19 este  eficient la copii, demonstrând o eficiență de 100% într-un studiu clinic de fază a treia care a testat vaccinul la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, conform CNBC.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că compania intenționează să prezinte noile date despre vaccin, care sunt dezvoltate în parteneriat cu producătorul de medicamente german BioNTech, Administrației pentru Alimente și Medicamente și altor autorități de reglementare „cât mai curând posibil”, cu speranța că copiii din grupa de vârstă menționată se vor putea vaccina înainte de începerea noului an școlar.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

„Împărtășim urgența de a extinde autorizația de utilizare a vaccinului nostru la populațiile mai tinere și suntem încurajați de datele studiilor clinice de la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ”, a spus Bourla într-un comunicat de presă.

Copii se vor putea vaccina cu Pfizer

Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanți în Statele Unite. Au fost observate 18 infecții cu COVID -19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei.

Efectele secundare au fost în general compatibile cu cele observate la adulți.

Compania a mai spus că vaccinul a provocat un răspuns „anticorp” robust la copii, depășind pe cel înregistrat anterior la participanții vaccinați cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...

Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei, spun oficialii din sănătatea publică și experții în boli infecțioase. Este puțin probabil ca națiunea să atingă imunitatea efectivului – atunci când suficienți oameni dintr-o anumită comunitate au anticorpi împotriva unei boli specifice – până când copiii vor putea fi vaccinați, spun experții.

Vaccinul Pfizer a fost deja autorizat pentru utilizare în SUA la persoanele cu vârsta peste 16 ani. Studiile clinice de testare a vaccinului la copii, ale căror sisteme imune pot răspunde diferit față de adulți, trebuiau încă finalizate.

Te-ar mai interesa: Atenție! Riști închisoare dacă mai rupi aceste PLA...

Consilierul medical principal al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, a declarat unui comitet al Camerei la începutul acestei luni că SUA ar putea începe vaccinarea copiilor mai mari împotriva Covid-19 în această toamnă, în timp ce copiii de vârstă elementară ar putea începe să se vaccineze la începutul anului viitor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private