Sari la conținut

Tragedia de la Piatra Neamț putea fi prevenită? Acum câteva luni a mai avut loc un incendiu

Piatra Neamț, tragedia putea fi prevenită? În urmă cu doar patru luni, un alt incendiu izbucnit în camera unde se afla instalația de oxigen a unui spital din Sinaia, ar fi trebuit să fie un semn de alarmă pentru spitalele care funcționează în clădiri vechi de zeci de ani, scrie gândul.ro. 

În luna iulie a acestui an, zeci de pacienți, printre care și o lăuză și bebelușul ei, au fost evacuați de urgență din saloanele spitalului orășenesc din Sinaia, în urma unui incendiu care izbucnise în subsolul clădirii.  Incendiul, cu degajare mare de fum, s-a iscat ziua, la prânz, în camera unde se afla instalația de oxigen.

Fumul dens a fost observat imediat și s-a evitat o tragedie precum cea de la Neamț. Alarma s-a dat imediat, 34 de pacienți dintre 38 câți erau internați în acea zi în spital au fost evacuați.

La ora izbucnirii focului era o operație în curs, un alt bolnav era sub anestezie pentru endoscopie, iar un al treilea pacient era la ATI. Cei trei nu au putut fi evacuați din spital.

Marian Panait, administratorul orașului Sinaia, a spus că la spital arde „stația de oxigen”.

18 pompieri au ținut situația sub control și nimeni nu a fost rănit. Incendiul a fost însă ignorat și iată că acum ne confruntăm cu o tragedie.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel