duminică, martie 26, 2023

Dacă vă confruntați cu picioarele sau gleznele umflate în mod continuu și atunci când se aplică presiune pe acel loc, lasă o gropiță pe piele, ar putea fi din cauza unui exces de lichid în țesuturi.

Acest lucru indică o tulburare renală în curs de dezvoltare sau existentă la persoană.

Picioarele umflate pot indica o afecțiune gravă. Mergeți de urgență la medic

Potrivit profesorului Vishwajeet Singh, șef al departamentului de nefrologie, al Universitătii de Medicină King George, Lucknow, din India, „aproximativ 30% dintre pacienții cu probleme la rinichi se adresează medicului foarte târziu și lucrurile sunt atât de grave, încât cea mai bună opțiune disponibilă pentru ei este dializa sau un transplant de rinichi. În ciuda acestui fapt, putem detecta bolile de rinichi cu două teste simple.”

Te-ar mai interesa: Părintele Cleopa: Cum să ne izbăvim de lucruri nec...

Dr. Madhavi Gautam, Prof. asociat nefrologie, spune, potrivit timesnownews.com: „Adesea, pacienții cu tensiune arterială mare și pacienții cu diabet au probleme cu rinichii, deoarece tensiunea arterială ridicată poate contracta vasele de sânge, ceea ce în cele din urmă le dăunează și le slăbește. În plus, rinichii trebuie să funcționeze mai mult la pacienții diabetici pentru a filtra zahărul suplimentar pentru sânge”.  


Primele semne de funcționare defectuoasă a rinichilor este și reținerea apei care provoacă umflături

În momentul în care observați picioare și glezne umflate, trebuie să le verificați pentru a determina cauza.

Există teste vasculare amănunțite pentru a determina ce părți ale sistemului dumneavoastră circulator sunt afectate și teste de sânge pentru a determina dacă boala renală este cauza umflăturii.

Te-ar mai interesa: Un nutriționist român spulberă toate miturile: ...

Umflarea picioarelor este unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii de rinichi. Excesul de lichid este tras în jos spre picioare de gravitație. Punerea picioarelor în sus poate ameliora temporar simptomele, dar aveți nevoie de tratament profesional pentru a preveni deteriorarea pe termen lung.

Deteriorarea micilor nefroni filtranți poate duce la ceea ce se numește sindrom nefrotic, scăderea nivelului proteinei albuminei din sânge și creșterea nivelului în urină poate provoca acumularea de lichid și duce la edem, cel mai frecvent în jurul gleznelor și picioarelor. Un rinichi sănătos nu permite albuminei să intre în urină.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Aceste fructe îngrașă foarte tare, chia...

Ce analize să faci

Prin urmare, retenția de apă este o caracteristică a unei game largi de boli de rinichi, de la sindromul nefrotic, leziuni renale acute și boli renale cronice. Răspunsul se află în testare.

CKD poate fi dezvăluită prin utilizarea a două teste:

  • Test de sânge: verifica concentratia creatininei; pe măsură ce funcția rinichilor scade, creatinina crește
  • Test de urină: verificări pentru albumină în urină; prezența indică eșecul filtrării renale

Picioarele umflate la pacienții cu boli de rinichi: tratament

Boala cronică de rinichi nu are leac cunoscut. Singurul lucru care se poate face este gestionarea simptomelor. Prin urmare, este recomandabil să nu amânați consultarea unui medic, deoarece lichidul acumulat în picioare poate duce la dispnee.

Te-ar mai interesa: Expert: Modul în care boala Parkinson poate fi det...

Ar trebui să vedeți imediat un nefrolog, care va primi câteva investigații simple, cum ar fi examinarea urinei, testul funcției renale și ecografie pentru a identifica cauza exactă a bolii renale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private